Υποτονική η κινητοποίηση στην απεργία. Εξαίρεση η ΣΕΚΑΠ

30 Ιουνίου 201005:09

sekap_panoΗ γνωστή περιορισμένη συμμετοχή των τελευταίων μηνών παρατηρήθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Παρότι τα μέτρα που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττουν κατακτήσεις αρκετών δεκαετίων για τους εργαζόμενους και αναμένεται να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε εργαζομένους και συνταξιούχους. 

Παράλληλα με τα αιτήματα γύρω από το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο η πορεία στην Ξάνθη είχε και τοπικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων προέρχονταν από τη ΣΕΚΑΠ καθώς οι εργαζόμενοι της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας βρίσκονται σε αναστάτωση εξαιτίας της επιχειρούμενης πώλησης της εταιρίας από την Αγροτική Τράπεζα.

Η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε στα γνωστά υποτονικά επίπεδα που χαρακτηρίζουν όλες τις απεργίες το τελευταίο διάστημα και προκάλεσε για άλλη μια φορά την απογοήτευση των συνδικαλιστών για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινωνική αντίδραση απέναντι σε τόσω επώδυνα μέτρα.

Το XanthiPress.gr συμμετείχε στην απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Για το λόγο αυτό οι ειδήσεις του δικτυακού τόπου δεν ανανεώθηκαν για 24 ώρες, ενώ κατ΄ εξαίρεση, όπως προβλέπεται, καλύφθηκε μόνο το γεγονός της απεργιακής κινητοποίησης.

ergatiko_sygentrosi_kontra

GAVRIILIDHS_SEKAP_PANO

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr