ergatiko_kentro_exoteriko

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για τα Σωματεία-Σφραγίδες

25 Ιουνίου 201007:16

ergatiko_kentro_exoterikoΟι πρόσφατες δηλώσεις του Ανέστη Καλλιγά γύρω από τον τρόπο ανάδειξης της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και τη δράση των σωματείων-σφραγίδες προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΜΕ.

Με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση του από όσα ακούστηκαν και καταφέρεται τόσο εναντίον των τελευταίων διοίκησεων, όσο και εναντίον του Ανέστη Καλλιγά θεωρώντας ότι “τσουβαλιάζει” όλες τις παρατάξεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 « Το γνωστό «τσουβάλιασμα» υιοθέτησε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Ανέστης Καλλιγάς για να καταγγείλει ατασθαλίες σε αρχαιρεσίες σωματείων και ιδιαίτερα σε σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που στηρίζονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τις ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΚ. Η «ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ» που εκπροσωπείται από τις δυνάμεις τις ΕΣΑΚ και συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., εδώ και χρόνια αποδεικνύει έμπρακτα, με τις αρχαιρεσίες της, με την δράση της, την συσπείρωση στις γραμμές της, ότι, όχι μόνο ακολουθεί ξεκάθαρες διαδικασίες, αλλά έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και μέσα από τα συνέδρια του ΕΚΞ στις τοποθετήσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, για διπλοψηφίες και για σωματεία «σφραγίδες» που διαμορφώνουν αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, στις Διοικήσεις του ΕΚΞ, ακόμη και μέχρι τις διοικήσεις Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την δράση της «ΕΝΩΣΗΣ» μέσα από τις συνεχείς εξορμήσεις, σε εργασιακούς χώρους, την συμμετοχή και τις περιφρουρήσεις των απεργιών, τα συλλαλητήρια και βάζει την δική της «σφραγίδα» στην στον στίβο της ταξικής πάλης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΕΚΞ, και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ν’ αλλάξουν τους συσχετισμούς κ στο επίπεδο του κινήματος, αλλά και στα όργανα του, από τα πρωτοβάθμια σωματεία έως και τη ΓΣΕΕ. Αυτό είναι επιτακτικό τις ώρες αυτές, που είναι ώρες ευθύνης, αφού χτυπιούνται βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζόμενων, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την σύμπραξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr