Σύκα και χουρμάδες σε σιρόπι από σαφράν

3 Ιουλίου 201022:00

syka_xourmades_finalΜία αρωματική συνταγή από την Ισπανία, με φρούτα που θα κλείσει το γεύμα σας με ονειρικό τρόπο.

Συστατικά συνταγής

  • 180 ml νερό
  • 250 ml λευκό κρασί ξηρό κρασί
  • ½ κούπα ψιλή ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού 5 εκ.
  • 2 γραμμάρια κρόκο ή σαφράν
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 700 γραμμάρια σύκα αποξηραμένα κομμένα στη μέση
  • 200 γραμμάρια χουρμάδες αποπυρηνωμένους

Οδηγίες συνταγής

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρασί με τη φλούδα πορτοκαλιού, τα σύκα και τους χουρμάδες. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τα φρούτα να μαριναριστούν. Στραγγίζουμε τα φρούτα και τη φλούδα πορτοκαλιού και βάζουμε το κρασί μέσα σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη αλλά όχι να βράσει. Ρίχνουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, το σαφράν, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε το σιρόπι και πετάμε τη φλούδα πορτοκαλιού, το σαφράν και την κανέλα. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σκεύος και προσθέτουμε τα σύκα. Βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τους χουρμάδες. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το γλυκό μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε το επιδόρπιο κρύο.

  • Διάρκεια: προετοιμασία 12 ώρες, διαδικασία 30 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr