Πιτσουνάκια στο λαδόχαρτο

25 Ιουνίου 201022:00

pitsounakiΠιτσουνάκια στο λαδόχαρτο

Υλικά

  • 4 πιτσουνάκια ή ορτύκια
  • 1 κουταλιά σ. φυτίνη
  • πιπέρι,ρίγανη,αλάτι
  • λαδόχαρτο (το SANITAS δεν καίγεται!).
  • σπάγκο ψησίματος.

Αν τα πουλιά είναι παχουλά, παραλείψτε τη φυτίνη.
Αν έχετε δικά σας πιτσουνάκια, να τα ψήσετε την επόμενη μέρα που θα τα σφάξετε, να σιτέψουν.
Ορτύκια υπάρχουν στο εμπόριο κατεψυγμένα,Διαλέξτε τα να είναι ροδαλά και καλοθρεμμένα

Προετοιμασία

  • Καθαρίζουμε,πλένουμε τα πουλιά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να στραγγίξουν.
  • Μετά βάζουμε το λαδόχαρτο στον πάγκο, βάζουμε τα πουλιά απάνω και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και τα αλείφουμε με τη φυτίνη.
  • Τα τυλίγουμε δύο βόλτες με το λαδόχαρτο μαζεύοντας τα κοντά και σφιχτά στη μέση και διπλώνουμε στις άκριες το χαρτί να γίνει ένα πακέτο.
  • Τα δένουμε σταυρωτά με το σπάγκο και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Αν θέλουμε να ψήσουμε περισσότερα, φτιάχνουμε δύο πακέτα γιατί όταν είναι πολλά μαζί γίνονται σαν βραστά.

  • Τα βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και τα ψήνουμε στην αρχή στους 250 c και όταν πάρουν να ψήνονται στους 220 c για 2 ώρες περίπου.
  • Στη μιάμιση ώρα περίπου τα γυρίζουμε, αδειάζουμε τα ζουμιά αν έχει το ταψί και σκίζουμε λίγο το χαρτί από πάνω να στεγνώνουν και να ελέγχουμε το ψήσιμο,να μην είναι ούτε σαν βραστά ούτε να καούν

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr