Νεκρά δελφίνια στο Θερμαϊκό

24 Ιουνίου 201017:15

dolphinΤους τελευταίους δύο μήνες έχουν ξεβραστεί συνολικά 6 δελφίνια στις ακτές της Επανομής του νομού Θεσσαλονικής, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία…

Είναι χαρακτηριστικό πώς τους τελευταίους 2 μήνες έχουν ξεβραστεί 6 δελφίνια κατά μήκος της παραλίας του Ποταμού Επανομής μέχρι το Μετόχι κοντά στη Ν. Ηράκλεια, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμός στις τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος της Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης, κάνει λόγο για ασυνήθιστη συχνότητα νεκρών δελφινιών.

«Το φαινόμενο των νεκρών δελφινιών αυτόν τον τελευταίο μήνα είναι χαρακτηριστικά ασυνήθιστο. Τα δελφίνια δεν ήταν τραυματισμένα. Δεν ξέρουμε που οφείλεται αυτό το φαινόμενο. Από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία της περιοχής προχώρησε στην υγειονομική ταφή τους, προκειμένου να μην καταλήξουν τα άψυχα θηλαστικά σε εστία μόλυνσης», τόνισε ο κ. Οικονομίδης.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Κώστας Χέλμης άφησε υπόνοιες για εγκληματικές ενέργειες από πλευρά αλιέων που ψαρεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας δυναμίτη.

«Σε διάστημα δυο μηνών κατέληξαν νεκρά έξι δελφίνια. Κατά πάσα πιθανότητα τα δελφίνια σκοτώθηκαν από εκρήξεις δυναμιτών μέσα στη θάλασσα. Έχουμε μαρτυρίες κατοίκων που ακούν εκρήξεις μέσα στο θαλάσσιο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φαίνεται ότι κάποιοι πηγαίνουν να ψαρέψουν και τα δελφίνια που περνούν ανάμεσα σκοτώνονται. Έχουμε φωτογραφίες από νεκρά ψάρια από δυναμίτη» τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr