tsakiri_2

Δήλωση της Εύας Τσακίρη για το πολιτικό της μέλλον

24 Ιουνίου 201013:46

tsakiri_2Η αναμενόμενη εδώ και μέρες δήλωση της Δημάρχου Αβδήρων γύρω από τα πολιτικά σχέδιά της στο νέο Δήμο Αβδήρων δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Αν και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη η δήλωση της Δημάρχου καταλήγει με τη θέση ότι  « θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της» προσπάθειες που εκπληρώνουν μια σειρά από κριτήρια που θέτει για τους στόχους που πρέπει να υπάρξουν στο νέο Δήμο Αβδήρων, με κυρίαρχο το ζήτημα της συνέναισης σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο.

Παρότι δεν κατέστη δυνατό να εξηγήσει η ίδια η Δήμαρχος τις προθέσεις της σε σχέση με τη διεκδίκηση ή όχι του νέου Δήμου η δήλωση , που χαρακτηρίζεται και ως διφορούμενος χρησμός, μαρτυρά αρχική πρόθεση να μην είναι υποψήφια Δήμαρχος. Όμως, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της Εύας Τσακίρη, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μια προσπάθεια διερεύνησης το τοπίου που διαμορφώνεται στο νέο Δήμο αλλά και των ισορροπιών που διαμορφώνονται στον πυρήνα της εκλογικής της βάσης που είναι τα Άβδηρα και παρουσίασαν προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Επί της ουσίας η δήλωση της Εύας Τσακίρη πρόκειται για καταρχήν επιβεβαίωση ότι παραμένει παρούσα, δεν δηλώνει αποχώρηση (δεν θα το έκανε ποτέ αυτό σημειώνουν συνεργάτες της) και θα λάβει τις τελικές και οριστικές αποφάσεις της ίσως και την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

“Με τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» κλείνει για τον τόπο μας, τα Άβδηρα, ένα κεφάλαιο της ιστορίας του.

Από τα αρχαία χρόνια τα Άβδηρα ανεδείχθησαν ως μια από τις εξέχουσες πόλεις. Ο τόπος μας απέκτησε φήμη και δύναμη, που στηρίχθηκε κυρίως στη δύναμη της παραγόμενης γνώσης των κατοίκων του και αυτό αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Αυτή η αντίληψη να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και γνώσεις πιστεύω ότι πρέπει να διακρίνει τη νέα σελίδα που ξεκινά από 1-1-2011 ο νέος Δήμος Αβδήρων.

Είναι γεγονός ότι οι δυσκολίες που θα προκύψουν από την σταδιακή εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τις νέες αρμοδιότητες, το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, τα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, επιβάλουν να σκεφτούμε με ωριμότητα συναισθανόμενοι τις μεγάλες μας ευθύνες για τον τόπο μας .

Πιστεύω ότι η περίοδος που έρχεται δεν πρέπει να μας τραυματίσει με οξύτητες και μεγάλα λόγια. Δεν πρέπει να αναλώσουμε δυνάμεις και πόρους σε πολυέξοδες προεκλογικές εκστρατείες και διχαστικές αντιπαραθέσεις. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να σκεφθούμε το νέο Δήμο μας και να δουλέψουμε συλλογικά από κάθε πλευρά.

Ο νέος Δήμος Αβδήρων απαιτεί συναίνεση, συνεργασία, κοινούς στόχους και οράματα, που μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσα από ενιαία κοινή προσπάθεια πλαισιωμένη από τους πιο άξιους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, που θα δουλέψουν με σύνεση και ευθύνη για τις γενιές που ακολουθούν τιμώντας την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαι διατιθεμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις υποστηρίζοντας μια τέτοια προσπάθεια.”

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr