Επιτυχία για Ελληνική αντιπροσωπεία

22 Ιουνίου 201017:02

02Με μια αξιόλογη επιτυχία για την Eλληνική Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε.

έκλεισε η εκτός έδρας συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική (ECOS), που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010.

Συγκεκριμένα, ο Υπερνομάρχης κος Κων Τάτσης ορίστηκε Εισηγητής  για την εκπόνηση Γνωμοδότησης με θέμα την “Ενίσχυση του συντονισμού της Οικονομικής Πολιτικής”.

Η ανάθεση της Γνωμοδότησης στον κο Τάτση αντιπροσωπεύει μία αδιαμφισβήτητη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα εν μέσω μιας εξαιρετικά αρνητικής συγκυρίας, καθότι ένας Έλληνας καλείται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης να διατυπώσει θέσεις και προτάσεις ικανές να συμβάλλουν στη βελτίωση των μηχανισμών συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στην Ε.Ε.

Αποτελεί επίσης μία διαπαραταξιακή αναγνώριση της πολιτικής συνεισφοράς του Υπερνομάρχη, καθώς η πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να οριστεί Εισηγητής απέσπασε άμεσα τη σύμφωνη γνώμη τόσο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, όσο και των Φιλελεύθερων.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη Γνωμοδότηση που αναλαμβάνει ο κος Τάτσης μετά από εκείνη για τους κανονισμούς του ΕΣΠΑ.

Το σχέδιο γνωμοδότησης αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ECOS το Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες, ενώ το τελικό κείμενο θα εξεταστεί τον Νοέμβριο, στην τελευταία για το τρεχον έτος Σύνοδο Ολομέλιας της ΕτΠ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr