676618-45764947

Ώθηση λόγω τρόικας στο ΧΑ

18 Ιουνίου 201016:45

676618-45764947Οι θετικές εκτιμήσεις των ελεγκτών της τρόικας για την εξέλιξη της προσπάθειας δημοσιονομικής σταθεροποίησης “πιάνουν τόπο” στη χρηματιστηριακή αγορά.

Το κλίμα βελτιώθηκε και οι αγοραστές επικράτησαν εύκολα των πωλητών σε μια αγορά με μειωμένο τζίρο. Κινητήρια δύναμη οι κινήσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων. που συναρτώνται με το σημερινό “τριπλό” κλείσιμο των Παραγώγων. Στο προσκήνιο τα μη τραπεζικά blue chips. επικεφαλής της κούρσας ο ΟΤΕ.

Οι βασικοί δείκτες έχουν κινηθεί σε μεγάλο εύρος διακύμανσης, καθώς την πρώτη ώρα της συνεδρίασης επικράτησε νευρικότητα και σημειώθηκαν έντονες διακυμάνσεις. Παρέμειναν πάντως σε θετικό έδαφος και τώρα ενισχύονται σταδιακά.
Ο ΓΔ έκλεισε στις 1.542,92 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,85%. Σημαντικά κέρδη 1,96% κατέγραψε ο FT20. Τα τραπεζικά χαρτιά έχουν μείνει πίσω και τα κέρδη του κλαδικού τους δείκτη περιορίζονται σε 0,5%.
Όμως, παρά τις ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις και την ανοδική τάση, οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, εκτιμώντας ότι η εικόνα μπορεί να διαφοροποιηθεί πλήρως μετά το κλείσιμο των Παραγώγων.
Σκεπτικισμό προκαλεί και η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, που κινούνται “μουδιασμένα” με μικρές απώλειες, καθώς συνεχίζεται η σεναριολογία για το αναδυόμενο “ισπανικό πρόβλημα”

Πηγή: Sofokleousin

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr