kounoupia

Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

16 Ιουνίου 201011:25

kounoupiaΟι ψεκασμοί για τα κουνούπια βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ από την Παρασκευή θα επεκταθούν και θα γίνονται και από αέρος.

Όπως έγινε γνωστό από τη Νομαρχία Ξάνθης και το Νομαρχιακό Κέντρο Καταπολέμησης κουνουπιών , το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών συνεχίζεται εντατικά με ψεκασμούς από εδάφους στις παραλιακές αλλά και αστικές περιοχές όπου παρατηρείται το πρόβλημα της ανάπτυξης των κουνουπιών. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου ενισχύεται με την χρήση ελικοπτέρου χαμηλής πτήσης για τον αεροψεκασμό των εστιών εκκόλαψης κουνουπιών. Στόχος είναι η εξουδετέρωση των προνυμφών μέσα στο νερό με μέθοδο ενδεδειγμένη διεθνώς και επιστημονικά αποδεκτή.

Οι αεροψεκασμοί θα εκτελεστούν στις παραλιακές και παραλίμνιες περιοχές του Νομού μας με τη χρήση σκευασμάτων φιλικών προς το περιβάλλον, αναφέρει η Νομαρχία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος για το 2010 αντιμετώπισε δυσκολίες αρχικά, αλλά τελικά προ μηνός η Γ.Γ. της Περιφέρειας Δώρα Κόκλα ανακοίνωσε την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων για τη Νομαρχία.

Τα αποτελέσματα των ψεκασμών θα γίνουν αντιληπτά το αμέσως επόμενο διάστημα με τη μείωση της πυκνότητας των κουνουπιών, υποστηρίζει το Κέντρο, καλώντας τους συμπολίτες να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2541065734 για κάθε πρόβλημα που διαπιστώνουν στην περιοχή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr