batzakidis_kali

Εκπλήξεις από Μπατζακίδη – Πεντζουρίδη στις αιτήσεις για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

15 Ιουνίου 201009:23

batzakidis_kaliΗ αναμενόμενη υποψηφιότητα του Χρήστου Πούλιου κατατέθηκε στην ηλεκτρονική διαδικασία για την επιλογή των υποψήφιων Δημάρχων στο ΠΑΣΟΚ.

Η έκπληξη προήλθε από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γιώργο Μπατζακίδη που κατέθεσε σχετική αίτηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν υπήρξε και μια τρίτη αίτηση από τον Ευγένιο Καλοτραπέζη. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπατζακίδης ήδη από το πρωί της Τρίτης επιβεβαίωσε ότι κατεθεσε αίτηση αλλά φρόντισε να αποστείλει γραπτή δήλωση στα Μ.Μ.Ε. της πόλης, όπου εξηγεί ότι κίνησή του έχει συμβολικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα. Ο γνωστος επαγγελματίας αρνείται ουσιαστικά  ότι ενδιαφέρεται για το χρίσμα, μετά  τη σχετική συζήτηση ίσως και αμηχανία που προκλήθηκε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και, ενδεχομένως, και στην παράταξη Πούλιου με την οποία φαίνεται να διαθέτει επαφές.  τη δήλωσή του αναφέρει:

 «Η εκδήλωση του ενδιαφέροντός μου στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για
την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου έχει συμβολικό και όχι, φυσικά,  ουσιαστικό χαρακτήρα παρότι δεν αρνήθηκα ποτέ την ανάληψη πολιτικών ευθυνών και υποχρεώσεων. Αποτελεί μια φωνή ότι ίσως ήρθε  η ώρα των επαγγελματιών της πόλης που αποδεικνύουν διαρκώς τις ικανότητες και την αξία τους, ακόμη και σε εποχές δύσκολες, αλλά απουσιάζουν πλήρως από τη διαχείριση των ζητημάτων της πόλης. Εκφράζει με τρόπο δημόσιο και ανοιχτό τον προβληματισμό μιας ομάδας ανθρώπων της Ξάνθης ενώ ο τρόπος λειτουργίας ενός κόμματος όπως το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστός και σεβαστός.»

Επί τους ουσίας με την κίνησή του φαίνεται να επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα των επαγγελματιών, που θεωρεί ότι αγνοούνται ενώ η δήλωσή του φαίνεται να αποτελεί σαφή αιχμή για τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.

 Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης

Η έκπληξη για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, όπου υπάρχει η δεδομένη αίτηση του Φώτη Καραλίδη, προήλθε από το δημοσιογράφο Παναγιώτη Πεντζουρίδη που υπέβαλε σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διαδικασία. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν απαξιώνει  το Φώτη Καραλίδη του οποίου τη διαδρομή και την ιστορία αναγνωρίζει. Συμμετέχει, όμως στις ανοιχτές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ανανέωση πιστεύοντας ότι και ο ίδιος με τη διαδρομή του στο κόμμα, τις θέσεις που υπηρέτησε και την επαγγελματική του εμπειρία, διαθέτει τόσο τα προσόντα όσο και τη θεμιτή φιλοδοξία να προσφέρει από τη συγκεκριμένη θέση.

Τέλος για την Περιφέρεια είναι γνωστή η υποψηφιότητα από την Ξάνθη του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη αλλά παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν άλλα στελέχη, κυρίως  βουλευτές ή Νομάρχες, που  έχουν καταθέσει αίτηση για την ίδια θέση. Πάντως δεδομένου του γεγονότος ότι η θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη αποτελεί εξέχουσα πολιτική υποψηφιότητα δεν αποκλείεται η επιλογή του προσώπου να είναι εκτός όσων έχουν υποβάλει αίτηση, καθώς θα αποφασιστεί σε επίπεδο ηγεσίας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr