Νέα επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ

14 Ιουνίου 201013:30

new-scientific-panel-biodiversityΔημιουργία διεθνούς επιτροπής για την βιοποικιλότητα.

Περισσότερες από 90 κράτη μέλη του ΟΗΕ, ενέκριναν τη δημιουργία μιας διεθνούς επιστημονικής επιτροπής για τη βιοποικιλότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Στόχος της επιτροπής είναι η ανάδειξη του προβλήματος της καταστροφής των οικοσυστημάτων στο πλανήτη, προκειμένου να ενταθούν οι πιέσεις για την άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

Η επιτροπή θα επιτηρεί την κατάσταση που επικρατεί στα οικοσυστήματα του πλανήτη, θα ενημερώνει τις κυβερνήσεις έτσι ώστε με τη σειρά τους να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους.

Η δημιουργία της επιστημονικής επιτροπής του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα, ήταν «όνειρο πολλών επιστημόνων που τώρα έγινε αληθινό» δήλωσε ο Achim Steiner,διευθυντής της UNEP.

Ο επίσημος τίτλος είναι Διακυβερνητική Πλατφόρμα Επιστημονικής- Πολιτικής για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες των Οικοσυστημάτων (IPBES).

Η επιτροπή θα βασίζεται στο μοντέλο της στο μοντέλο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), που συστάθηκε πριν 22 χρόνια τοποθετώντας το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής στην κορυφή της πολιτικής και οικονομικής ατζέντας παγκοσμίως.

Θα καταγράφει τις επιπτώσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στα οικοσυστήματα του πλανήτη  και θα εξετάζει τις νέες επιστημονικές έρευνες που γίνονται για τη βιοποικιλότητα.

Η απώλεια της βιοποικιλότητας και η καταστροφή των οικοσυστημάτων εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Πηγή: econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr