proxeneio

Συνδιοίκηση στη Θράκη ζητά η Ισλαμική Διάσκεψη

13 Ιουνίου 201022:24

proxeneioΜε τον πιο επίσημο τρόπο επιχειρούν να θέσουν το ζήτημα της «συνδιοίκησης» στη Θράκη οι Υπουργοί-μέλη της Συνόδου των Υπουρών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής διάσκεψης σε ψήφισμα που ενέκριναν.

Οι Υπουργοί ζητούν από την Ελλάδα να διαβουλευτεί με την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» για το Σχέδιο «Καλλικράτης» ώστε να υπάρχει καλύτερη πολιτική εκπροσώπησή της. Ο ηγετικός ρόλος που προσλαμβάνει πλέον η Τουρκία στον ισλαμικό κόσμο αντικατοπτρίζεται στο ψήφισμα της 34ης Συνεδρίας των Υπουργών Εξωτερικών του Ο.Ι.Δ. αυτό που ακολουθεί το πνεύμα των τουρκικών διεκδικήσεων και της γλώσσας που χρησιμοποιούν οι «σκληροπυρηνικοί» της μειονότητας στην περιοχή κάνοντας λόγο για «σεβασμό της ταυτότητας της τουρκικής μειονότητας» και εκφράζοντας τα εξής αιτήματα: –

Καλεί την Ελλάδα να πάρει όλα τα μέτρα για το σεβασμό των δικαιωμάτων και της ταυτότητας της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» που προβλέπονται από διμερείς ή διεθνείς συμφωνίες.

– Απαιτεί από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες (ψευδομουφτήδες) της Ξάνθης και της Κομοτηνής ως επίσημους μουφτήδες. – Καλεί την Ελλάδα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκλογή των διοικήσεων των βακουφίων από την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα», ώστε να διασφαλιστεί η αυτοδιοίκησή της, για να δοθεί επίσης η δυνατότητα στους εκλεγμένους μουφτήδες να επιτηρούν τη βακουφική περιουσία και να τερματιστεί η «βαριά» φορολόγηση των βακουφικών περιουσιών.

Καλείται ακόμη η Ελλάδα να έρθει σε διαβουλευση με τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας πριν παρουσιάσει συγκεκριμένους νόμους και ρυθμίσεις για τα ζητήματα αυτά. Επίσης – Εκφράζει την απογοήτευσή του για την πρακτική της Ελλάδας σχετικά με το διορισμό των 240 ιμάμηδων – ιεροδιδασκάλων από επιτροπή Ορθόδοξων δημόσιων υπαλλήλων, παρά τις αντιδράσεις της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας», και καλεί την Ελλάδα να ακυρώσει τους σχετικούς νόμους.

– Εκφράζει απογοήτευση για την απαγόρευση του Αρείου Πάγου στη δραστηριότητα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας», με τις οποίες αίρεται η απαγόρευση για χρήση στον τίτλο τους του όρου «τουρκική μειονότητα».

– Παροτρύνει την Ελλάδα να αποκαταστήσει την ιθαγένεια για «δεκάδες χιλιάδες μελών της τουρκικής μειονότητας», από τα οποία έχει αναιρεθεί με βάση το άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας. – Καλεί την Ελλάδα να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» σχετικά με το το σχέδιο «Καλλικράτης», με τρόπο ώστε «να υπάρχει δίκαιη πολιτική εκπροσώπηση των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης και να μην γίνει ακόμη περισσότερο ανισομερής».

– Καλεί, τέλος, την Ελλάδα να πάρει τα απαραίτητα και επείγοντα μέτρα σε διαβούλευση με την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συνδέονται ευθέως με τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις στην περιοχή της Θράκης.» καταλήγει το ψήφισμα που ενέκρινε η Σύνοδος των Υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης που συνήλθε στο Τατζικιστάν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr