Αιχμές Πεταλωτή εναντίον Ευριπίδη για το αεροδρόμιο

12 Ιουνίου 201006:19

petalotis_pagkalosΤα εγκαίνια παραγωγικής μονάδας της φαρμοκοβιομηχανίας Phramten πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στις Σάπες Ροδόπης παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και του κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, πλήθους κόσμου και επιχειρηματιών.

Ο Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας προς τους δημοσιογράφους επεσήμανε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι μια εταιρία  ποιυ δεν προέρχεται από τη Θράκη επενδύει στην περιοχή.  Ερωτηθείς σχετικά με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο καθώς και το ΕΣΠΑ, ο Γιώργος Πεταλωτής απάντησε πως η Κυβέρνηση ¨ξεπάγωσε¨ το ΕΣΠΑ και έβαλε στόχο να φτάσει την απορροφητικότητά του στο 15% μέσα στο 2010, από 3.1% που ήταν στο διάστημα 2007-2009. Αναφερόμενος στον επικείμενο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν σημαντικά ζητήματα καθυστέρησης, διότι υπάρχει υπόλοιπο χρηματοδότησης επενδύσεων με τον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, τονίζοντας παράλληλα:

 

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται για πρώτη φορά αντικειμενικά στοιχεία. Γίνεται μοριοποίηση, επιβραβεύεται η καινοτομία,  επιβραβεύεται η αξιοποίηση εξειδικευμένου  και κατάλληλα εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Για πρώτη φορά υπάρχει Αναπτυξιακός Νόμος που δε στηρίζεται πάνω σε μια απλή επιδότηση χωρίς έλεγχο, όπως γινόταν παρά πολλά χρόνια τώρα, αλλά με ειδικές στοχεύσεις, ώστε τα χρήματα του Ελληνικού λαού αλλά και τα Ευρωπαϊκά χρήματα να πιάνουν τόπο».

 Τέλος άφησε σαφείς αχιμές εναντίον του συναδέλφου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ερωτηθείς για το αεροδρόμιο Κομοτηνής κυρίως ως προς τη σκοπιμότητα κατασκευής ενός τόσο πολυδάπανου έργου:

 «Εμείς ως Κυβέρνηση έχουμε προτεραιότητες. Βάλαμε τέρμα στη σπατάλη που γινόταν επί ΝΔ. Βάζουμε τέρμα στο πελατειακό κράτος, όπου ο κάθε βουλευτής, ο κάθε υπουργός προσπαθούσε να στήσει μια ανάπτυξη κατά το δοκούν στην περιοχή του με καθαρά επικοινωνιακούς στόχους. Εμείς τα χρήματα του Ελληνικού λαού, τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση τα χρησιμοποίησε με τον χειρότερο τρόπο, τα επενδύουμε με τον καλύτερο και πιο ορθολογικό τρόπο, τα σεβόμαστε. Δεν μιλάμε για αναπτυξιακές φούσκες, μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη. Ειδικά σε αυτή την περίοδο είμαστε τόσο φειδωλοί ως προς τις δράσεις μας και δίνουμε μεγάλη σημασία στους στόχους τους, διότι έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή τη χώρα, απέναντι σε αυτό το λαό».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr