NODE

Μόνο στο Δήμο Ξάνθης θα δώσει χρίσμα η Ν.Δ.

10 Ιουνίου 201009:48

NODEΣχεδόν ταυτόχρονα με το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ξεκινά τις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων στις επικείμενες Τοπικές και Περιφερειακές Εκλογές.

 Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επίσημη εγκύκλιος για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύσκεψη του αρχηγού Α. Σαμαρά με κομματικούς επιτελείς αποφασίστηκε να υπάρξει διαδικασία χρίσματος για Δήμου μικρότερους των 20.000 κατοίκων.

 Η εξέλιξη αυτή φαίνεται δεν θα αλλάξει αισθητά τα πράγματα στην περιοχή της Ξάνθης σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και αυτό γιατί με βάση τη νέα πληθυσμιακή σύνθεση των Δήμων, όπως αυτοί προκύπτουν από τον «Καλλικράτη» δεν θα υπάρξει Δήμος μεγαλύτερος των 20.000 κατοίκων πέρα από την πρωτεύουσα του Νομού, αφού και ο αμέσως μεγαλύτερο Δήμος Αβδήρων θα αριθμεί 18.000 κατοίκους.

 Με βάση αυτή την εξέλιξη, αναμένεται όπως αναφέρει και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου, ότι δεν θα υπάρξει χρίσμα πέραν του Δήμου Ξάνθης, όπως και στις τελευταίες αναμετρήσεις, στις οποίες εκδηλώθηκε απλώς στήριξη στο συνδυασμό της πλειοψηφίας και όχι διαδικασία χρίσματος. Άλλωστε αναμένεται ότι ανάλογη στάση θα τηρήσει στους μικρούς Δήμους και το ΠΑΣΟΚ.

 Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πάρει ανεπίσημη θέση σε όλους τους Δήμους και θα υποστηρίξει υποψήφιους προερχόμενους από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όμως το πολιτικό βάρος θα δοθεί στις Περιφερειακές Εκλογές και οι εκλογές στους Δήμους θα έχουν πιο χαλαρό κομματικό χαρακτήρα.

 Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί εκεί καθώς στο τέλος του Ιουνίου, λίγο μετά το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία για την επιλογή των υποψήφιων Περιφερειαρχών με τοπικό ενδιαφέρον καθώς ο απερχόμενος Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης φαίνεται ότι διεκδικεί τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr