ergatiko_kentro

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Αλεξάτου

10 Ιουνίου 201009:36

ergatiko_kentroΤο νέο βιβλίο του Γιώργου Αλεξάτου “Πλατεία Μπελογιάννη” παρουσιάζεταιτην Τετάρτη 16/6/2010, στις 19:30 , στο Εργατικό Κέντρο, στην Ξάνθη.

Ερευνητής της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, και ιδιαίτερα της ιστορίας της
εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος, ο Αλεξάτος εισέρχεται αυτή τη φορά στο χώρο της εναλλακτικής ιστορίας. Η “Πλατεία Μπελογιάννη”, που αφιερώνεται “σ’ αυτούς που δεν νιώθουν ευτυχείς που χάσαμε” αναμετράται με το ενδεχόμενο μιας διαφορετικής έκβασης των πολιτικο – κοινωνικών αντιπαραθέσεων της δεκαετίας του 1940.

Την Τετάρτη 16/6/2010 στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του νέου ιστορικού
μυθιστορήματος του Γιώργου Αλεξάτου «Πλατεία Μπελογιάννη».

Θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την παρουσίαση

Ο Γιώργος Αλεξάτος κατάγεται απ’ την Κεφαλονιά και γεννήθηκε το 1956 στον Αστακό Ακαρνανίας. Απ’ τα παιδικά του χρόνια ζει στην Αθήνα και κατά καιρούς έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε νυχτερινό 7τάξιο Γυμνάσιο, εργαζόμενος ως οικοδόμος, εντάχθηκε στην Αριστερά και υπήρξε στέλεχος νεολαιίστικων,   και  συνδικαλιστικών οργανώσεων. Έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος και εκδότης. Ασχολείται με τη μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής κοινωνικής ιστορίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr