XANTHI - 28HS OKT

Οι πρώτες ενέργεις στην Ξάνθη από το νέο Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας

8 Ιουνίου 201017:47

XANTHI_-_28HS_OKT._2Μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη συνάντηση μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής με επιχειρηματίες και σημαντικούς φορείς της Γερμανίας, με στόχο την αμφίπλευρη ενημέρωση και τη διερεύνηση συνεργασιών στους τομείς των εισαγωγών και των εξαγωγών.

H είδηση αυτή προέκυψε μετά από δήλωση του Νέου Επίτιμος Γερμανού Προξένου στην Κομοτηνή Σταμάτη Κουρούδη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την προηγούμενη εβδομάδα.  Ήδη ο κ. Κουρούδης, άνθρωπος του ‘επιχειρείν’ ο ίδιος, συνεννοήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης, η οποία θα αποτελέσει την αρχή αντίστοιχων δράσεων που είτε θα προωθήσει είτε θα στηρίξει παράλληλα με τις βασικές αρμοδιότητες της νέας του θέσης ο κ. Κουρούδης.

Ο κ. Κουρούδης, έχοντας βαθιά γνώση της γερμανικής κουλτούρας αλλά και της δομής του οικονομικού-επιχειρηματικού μοντέλου της Γερμανίας ( έχει ζήσει, σπουδάσει και εργασθεί στη συγκεκριμένη χώρα) πιστεύει ακράδαντα ότι ιδιαίτερα στην περιοχή μας, τη Θράκη, τα περιθώρια ανάπτυξης διμερών σχέσεων είναι μεγάλα, τόσο στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα αλλά και σε άλλους τομείς όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός κ.α. και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο ίδιος έχει πλήρη συναίσθηση της ιδιαιτερότητας της στιγμής που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του καθώς με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι σχέσεις των δύο χώρων δοκιμάστηκαν. Δηλώνει αποφασισμένος, στο κομμάτι που του αναλογεί και περνά από το χέρι του, να εργασθεί ώστε να υπερισχύσουν οι υπάρχοντες ισχυροί δεσμοί από τα οποιαδήποτε πρόσκαιρα προβλήματα .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr