tatsis

Ο Τάτσης στην Επιτροπή των Περιφερειών για τα αγροτικά προϊόντα

7 Ιουνίου 201013:49

tatsisΟ Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, Κων. Τάτσης, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, τη Ε.Ε.  που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες 9-10 Ιουνίου.

 

Η οικονομική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθότι μετουσιώνεται σταδιακά σε κοινωνική κρίση και θέτει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε σκληρή δοκιμασία. Γεγονός που κατά τον Υπερνομάρχη κο Τάτση, πλήττει σοβαρά πλέον τόσο την συνοχή της Ε.Ε., όσο και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Συνεπώς, οι κυβερνήσεις των Κρατών-Μελών οφείλουν να διασφαλίσουν ότι η δημοσιονομική κρίση δεν θα έχει ολέθριες κοινωνικές επιπτώσεις, κάτι που απαιτεί να προχωρήσουμε στην προάσπιση, στην εμβάθυνση και στον καλύτερο συντονισμό των κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών.

 Σε αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο της εξέτασης σημαντικής Γνωμοδότησης με θέμα το Μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, ο Υπερνομάρχης,  με την διακομματική υποστήριξη των Μελών της Ελληνικής και Κυπριακής Αντιπροσωπείας, υπέβαλλε σειρά Τροπολογιών που αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση ζητημάτων που απασχολούν έντονα τους Έλληνες αγρότες.

 Συγκεκριμένα με τις Τροπολογίες, ο κος Τάτσης επιχειρεί την προώθηση  πάγιων ελληνικών θέσεων, όπως η εφαρμογή της έννοιας της ιχνηλασιμότητας των αγροτικών προϊόντων, τον περιορισμό των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, την συσχέτιση των ενισχύσεων με την παραγωγή και την ενίσχυση της επιστημονικής συνδρομής, σε όλες τις φάσεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συζήτηση θα συμμετέχει και ο αρμόδιος Επίτροπος της Ένωσης για την Γεωργία κος  Dacian Ciolos, καθώς ο ίδιος κάλεσε την ΕτΠ να υποβάλει  προτάσεις σχετικά με το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

 Παράλληλα, βασικός Ομιλητής της Συνόδου Ολομέλειας θα είναι ο κ. Michel Barnier, Επίτροπος της Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά, ο οποίος θα παρουσιάσει την ανάλυση και την προσέγγιση της Επιτροπής και θα συζητήσει με τα Μέλη τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην επαναληφθεί η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση, πριν υιοθετήσει η ΕτΠ το φθινόπωρο τη γνωμοδότησή της σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς.

 Κατά την επίσκεψη του, ο Επίτροπος, κ. Michel Barnier, αναμένεται να αναφερθεί επίσης στο Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού που διοργανώνει η Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες  στις 8 Ιουνίου, εν όψει του αντίστοιχου Σεμιναρίου της Καβάλας.

 Το Φόρουμ σε συνδυασμό με το Σεμινάριο για το ίδιο θέμα, που συνδιοργανώνει η ΕτΠ με την Υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και το Δήμο Καβάλας, στην Καβάλα, 21 Ιουνίου, θα αποτελέσουν τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr