nosokomeio_exoteriko_2

Αντιδράσεις Γιατρών στα Νοσοκομεία της περιοχής.

2 Ιουνίου 201023:36

nosokomeio_exoteriko_2Στο στόχαστρο των γιατρών αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-ΘράκηςΑριστείδης Μπουσουλέγκας. Αιτία είναι το έγγραφο που απέστειλε, ζητώντας έγκαιρο προγραμματισμό των εφημεριών και σύνδεσή τους με τις διαθέσιμες πιστώσεις.

Ειδικότερα, στις 25 του Μάη ο διοικητής της ΥΠΕ έστειλε προς τους διοικητές των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς του έγγραφο, με το οποίο ζητά να κατατίθενται τα προγράμματα των εφημεριών για τους γιατρούς και των υπερωριών, των εξαιρέσιμων και των αργιών για το υπόλοιπο προσωπικό μέχρι τις 20 του προηγούμενου μήνα. Και τούτο «για να κοστολογούνται ώστε να είναι μέσα στα πλαίσια των διατεθειμένων για το σκοπό πιστώσεων, και να εγκρίνονται από το ΔΣ του νοσοκομείου».

Από την πλευρά τους οι γιατροί φαίνεται να αντιδρούν και θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό οι ι ανάγκες νοσηλείας πρέπει να προσαρμοστούν στα διατεθειμένα κονδύλια και να μην καταρτίζονται προγράμματα με βάση τις προδιαγραφές που απαιτούν ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Την ίδια στιγμή, με έγγραφο της διοίκησης προς τα 15 νοσοκομεία που ανήκουν στην 4η ΥΠΕ, οι «μέρες απουσίας των ειδικευομένων ιατρών λόγω της συμμετοχής σε επίσχεση εργασίας – απεργίας δε συνυπολογίζονται ως πραγματικός χρόνος για την απόκτηση της ειδικότητας και θα πρέπει να αναπληρωθούν»,  κάτι που επικυρώνει το ήδη γνωστό ζήτημα των συμμετοχών στις επισχέσεις εργασίας από τους ειδικευόμενους. Η ΟΕΝΓΕ  που αντιδρά έντονα ζητά από την Υπουργό να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr