troxaia_2

Σύσκεψη για τα τροχαία στη Νομαρχία

1 Ιουνίου 201009:46

troxaia_2Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 και ώρα 12:30, πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ξάνθης, για 12η συνεχή χρονιά, η ετήσια σύσκεψη, μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη, με θέμα «Ετήσια συντονιστική σύσκεψη για την μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων στο Νομό Ξάνθης. Αποτελέσματα 2009. Επικίνδυνα σημεία – τεχνικές ή άλλες παρεμβάσεις».

Έγινε συνολική περιγραφή των τροχαίων ατυχημάτων του 2009, με στατιστικά στοιχεία, ως προς τον αριθμό, τα αποτελέσματα, τα αίτια, τα σημεία που έλαβαν χώρα, με  διαγράμματα και χάρτες. Επίσης, έγινε αξιολόγηση και διαχρονική σύγκριση των τροχαίων ατυχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στα θανατηφόρα ατυχήματα, στα σημεία που έλαβαν χώρα, τον αριθμό, την ηλικία των θυμάτων, για την τελευταία πενταετία και δεκαετία.

Εντός του 2009, δυστυχώς, υπήρξαν 9 θύματα, έναντι 35 προ 10ετίας, και εντός του 2010 δύο (2).

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, οι αιτίες των ατυχημάτων ανάγονται σε μεγάλο βαθμό στον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ μικρή  συμμετοχή έχουν η κατάσταση των δρόμων και οι τριτογενείς παράγοντες. Ειδική αναφορά έγινε στα προσδιοριζόμενα παλαιότερα επικίνδυνα σημεία όπου δεν σημειώθηκε το 2009 και 2010 κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, ενώ παράλληλα υπήρξε κοινή παραδοχή ότι το οδικό δίκτυο του Νομού, πλην ελαχίστων σημείων, βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Με στόχο την περαιτέρω μείωση και το χαμηλό ευρωπαϊκό μέσο όρο, επισημάνθηκαν τα σημεία στο γενικότερο οδικό δίκτυο που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης και συζητήθηκε η εντατικοποίηση των μέτρων για την εξάλειψη αιτιών όπως μέθη, υπερβολική ταχύτητα, χρήση ουσιών, μη χρήση κράνους κ.τ.λ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ι. Τσουκνάδης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Ν. Ζλάτκος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Λ. Κωνσταντινίδης, η Αντιδήμαρχος Αβδήρων κα. Κ. Τσακίρη, ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Ν. Ντιμπαμπής, ο Αντιδήμαρχος Σελέρου κ. Ρ. Ταχήρ Ογλού, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Κ. Ρίζος, ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Σ. Ντόκος, οι εκπρόσωποι της Δ.Ε.Σ.Ε. της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Α. Χατζηκωνσταντινίδης και κ. Ε. Νικολάου, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υπηρεσίας της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κα. Ε. Ξανθοπούλου, ο Αντινομάρχης κ. Δ. Παναγιωτάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Ξάνθης.

Ο Νομάρχης Ξάνθης ευχαρίστησε όλες τις αρχές και τους φορείς και ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, για την πολύτιμη συνεργασία τους και την συνδρομή – προσπάθειά τους για την μείωση των ατυχημάτων, που, τελευταία, εντατικοποιήθηκε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr