Τέχνη από Ανακυκλώσιμα υλικά για μικρούς μαθητές

1 Ιουνίου 201007:04

trash2Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης (Δ.Ε.Α.Ξ.) και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης

διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010, στις 11:00, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση και την τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μικροί μαθητές της Δ1 τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, που με την βοήθεια των δασκάλων τους – που εκπαιδεύτηκαν στα εργαστήρια Trash Art – και την καθοδήγηση του εικαστικού κ. Θάνου Μαυροδή θα εκφραστούν δημιουργικά κατασκευάζοντας τέχνη από «σκουπίδια» και άλλα «άχρηστα» υλικά.

Η Trash Art είναι ένα νέο κίνημα στη τέχνη, που χρησιμοποιεί «άχρηστα» αντικείμενα μετατρέποντας τα σε έργα σύγχρονης τέχνης.

Μέσα από τα μαθήματα που οργανωθήκαν από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης μαθητές και εκπαιδευτικοί έμαθαν νέες τεχνικές δημιουργικής έκφρασης.

Μυήθηκαν στα μυστικά της κατεργασίας διαφόρων υλικών και μέσα από την οπτική της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανάδειξαν την εικαστική-περιβαλλοντική αντίληψή τους.

trash1

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr