fragma_kyrnou

Ξεκίνησαν τα έργα εμπλουτισμού της πεδιάδας Ξάνθης

30 Μαΐου 201015:14

fragma_kyrnouΤα έργα εμπλουτισμού τμημάτων της πεδινής περιοχής της Ξάνθης τέθηκαν σε λειτουργία από τη Νομαρχία Ξάνθης. Πρόκειται για την προσπάθεια μεταφοράς νερών με στόχους περιβαλλοντικούς αλλά και στήριξης των δοκιμαζόμενων αγροτών, αναφέρει η Νομαρχία Ξάνθης.

 Περίπου 25 οικισμοί ωφελούνται με στόχο τη μείωση των εξόδων και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, μέσω του φράγματος του Κύρνου, του αντλιοστασίου της ΕΒΖ που παραχωρείται, καθώς και εμπλουτισμών διαφόρων περιοχών.

 Τα νερά διοχετεύονται προς χρήση για εμπλουτισμό – άρδευση σε αγροκτήματα των οικισμών Τυμπάνου, Βανιάνου, Πρασινάδας, Ν.Αμισού, Εξοχής, Μέλισσας, Δάφνης, Μαγγάνων, Ζηλωτής, Ερασμίου, Αβάτου, Δεκάρχου, Ευλάλου, Κύρνου, Κεντητής, και Μυρωδάτου, καθώς και των οικισμών Πηγαδίων, Πολυσίτου, Σελίνου, Βαφέϊκων, Γενισέας, Συδινής, Κουτσού, Ποταμιάς, Μάνδρας, μειώνοντας την χρήση των γεωτρήσεων και την υφαλμύρωση των εδαφών, σε πλέον των 110.000 στρεμμάτων γης, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Νομαρχίας Ξάνθης. Παράλληλα περίπου 7 χιλιάδες στρέμματα αρδεύονται από την άντληση 5.000 κυβικών /24ωρο που προέρχονται από το Νέστο και διοχετεύονται σε χειμμάρους από το αντλιοστάσιο του εργοστασίου ζάχαρης.

Ο Νομάρχης Ξάνθης  Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Δημιουργούμε, με σταθερή προσπάθεια, ένα νέο τοπίο στον Νομό μας, προς όφελος όλων, με παρεμβάσεις και έργα. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία, κάθε ιδέα και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση γιατί έτσι, με χαμηλού κόστους “έξυπνες” πρακτικές προσφέρουμε στον κάθε αγρότη και στην κοινωνία».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr