IDRYMA20THRAKIKHS20TEXNHS20KAI20PARADOSHS

Ανοικτό καταληκτήριο μάθημα των τμημάτων Ιστορίας – πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών

28 Μαΐου 201022:00

IDRYMA20THRAKIKHS20TEXNHS20KAI20PARADOSHSΤην Τετάρτη  2 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα,  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το καταλητήριο μάθημα των τμημάτων Ιστορίας-Πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών.

Θέμα της εκδήλωσης είναι “Πολιτική και Πολιτιτισμός στην καθημερινή ζωή: Από το Θουκυδίδη και τον Περικλή στον λαϊκό πολιτισμνό της Θράκης.”

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ώρα 19:00

Οπτικός Κέντρων (ένας περίπατος μέσα από ποικίλο υλικό – DVD, για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό – Από το μηχανισμό των Αντικυθήρων στους παπύρους του Ερκολάνο. Διάρκεια προβολής 50΄)

Επιμέλεια: Θανάσης Μουσόπουλος-Γιώργος Μπατζακίδης.

Ώρα 20:00

Οι σπουδαστές – σπουδάστριες των τμημάτων εισηγούνται θέματα που εξετάζουν τη σχέση πόλης-πολιτικής-πολιτισμού από την αρχαιότητα εως τις μέρες μας.

Π. Βουρνούκα – Π. Μανιάς – X. Μάντζαρη – Γ. Μπατζακίδης, Κ. Μπερετζίκης, Ι. Νταβράζος, Α. Πισκιουλοπούλου – Ελ. Πολυχρονιάδου – Κ. Σπανός  (Διάρκεια 60΄).

…γιατί υπάρχουν όσοι αγαπούν την ελληνική γλώσσα και βιώνουν τον ελληνικό πολιτισμο…

Συντονίζει ο Υπεύθυνος τμημάτων : Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

«Πολιτική και Πολιτισμός στην καθημερινή ζωή:

Από το Θουκυδίδη και τον Περικλή στο λαϊκό πολιτισμό της Θράκης»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr