Δοκιμάζεται αντρικό αντισυλληπτικό με υπέρηχους

1 Ιουνίου 201022:00

sperm-egg225Επιστήμονες ξεκινούν δοκιμές για να διαπιστωθεί αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αναστρέψιμο αντισυλληπτικό για τον άντρα.

Με βάση αρχικές έρευνες, ειδικοί του πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας πιστεύουν ότι η στόχευση υπέρηχων στους όρχεις μπορεί να σταματήσει με ασφάλεια την παραγωγή σπέρματος, για διάστημα έως έξι μήνες.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τελικά θα προσφέρουν στα ζευγάρια παγκοσμίως μια νέα εναλλακτική επιλογή αντισύλληψης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr James Tsuruta, δήλωσε ότι πιστεύει πως ενδεχομένως θα μπορούσε να παράσχει στους άντρες εξάμηνη υπεύθυνη, φτηνή και μη ορμονική αντισύλληψη με χορήγηση της αγωγής σε μια επίσκεψη.

Δήλωσε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν οι υπέρηχοι σαν οικονομική, μακροχρόνια μέθοδος αντισύλληψης στον άντρα, κατάλληλη για χρήση σε αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες.

Όταν οι όρχεις έχουν σταματήσει να παράγουν σπέρμα και όλα τα ‘αποθέματα’ εξαντλούνται, εξηγούν οι ερευνητές, ο άντρας προσωρινά γίνεται υπογόνιμος. Η έρευνα στοχεύει στην τελειοποίηση της τεχνικής για την πλήρη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και θα συνεχιστεί με περισσότερες κλινικές δοκιμές.

Πηγή:www.iatronet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr