DC23-Dyson-Stowaway-Allergy

Ηλεκτρική σκούπα από άλλο πλανήτη

27 Μαΐου 201022:00

DC23-Dyson-Stowaway-AllergyΟ αριθμός όσων πάσχουν από αλλεργίες αυξήθηκε 400% τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Είναι προφανές ότι ένας καλός καθαρισμός την άνοιξη επιβάλλεται. Ειδικά ύστερα από το χειμώνα, που η κεντρική θέρμανση βοηθά στην ανάπτυξη των ακάρεων, δυσχεραίνοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Κάθε φορά που οι πάσχοντες από αλλεργίες εισπνέουν αλλεργιογόνα, το σώμα τους αντιδρά υπερβολικά, παράγοντας αντισώματα για να τα αποκρούσει και δημιουργώντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο και ιγμορίτιδα.

Στη DYSON DC23 η σκόνη περνάει από 3 στάδια διαχωρισμού:
1. Η σκόνη περνάει σε έναν ισχυρό εξωτερικό κυκλώνα, όπου φυγόκεντρες δυνάμεις της τάξεως των 500G (το ανθρώπινο σώμα αντέχει επιτάχυνση της βαρύτητας μόλις 8G!) διαχωρίζουν τα μεγαλύτερα κομμάτια, όπως τρίχες κατοικίδιων και μεγαλύτερα μόρια σκόνης, και τα στέλνουν στον πλαστικό κάδο.
2. Στο επόμενο στάδιο κυκλώνα, το core separator, απομακρύνονται μικρότερα μόρια σκόνης και διαχωρίζονται από τον αέρα – τα μόρια αυτά είναι τόσο μικρά που 200 θα χωρούσαν μέσα σε μία τελεία!
3. Τέλος, στο τρίτο στάδιο, μικροί, ταχύτατοι κυκλώνες δημιουργούν φυγόκεντρες δυνάμεις μέχρι και 150.000G, που απομακρύνουν και τα τελευταία μικροσκοπικά μόρια σκόνης καθώς και τα βακτήρια.
Έτσι, ο αέρας που εξέρχεται από οποιαδήποτε σκούπα Dyson περιέχει μέχρι και 150 φορές λιγότερα βακτήρια, αλλεργιογόνα και μούχλα από τον ατμοσφαιρικό αέρα.

Η ηλεκτρική σκούπα Dyson DC23, πιστοποιημένη από τo Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών (British Allergy Foundation), εμποδίζει τη δράση αυτών των αλλεργιογόνων, χρησιμοποιώντας τη μοναδική τεχνολογία Core Separator, που παγιδεύει τα πιο μικροσκοπικά μόρια σκόνης σε σχέση με κάθε άλλη τεχνολογία κυκλώνα. Όπως όλες οι σκούπες Dyson, η DC23 δε βασίζεται σε σακούλες για να παγιδεύει τη σκόνη. Αντιθέτως, η πατενταρισμένη τεχνολογία Root Cyclone διαχωρίζει τη σκόνη και τα σκουπίδια από τη ροή του αέρα. Έτσι, ενώ σε κάποιες σκούπες με σακούλα η απορροφητικότητα μπορεί να μειωθεί στο μισό καθώς σκουπίζετε, η σκούπα Dyson DC23 διατηρεί την απορροφητικότητά της στα ίδια επίπεδα σε κάθε χρήση.

DYSON DC23 Stowaway Allergy
Τεχνολογία Root Cyclone
Τεχνολογία Core Separator
Εξάρτημα δαπέδων διπλής εισόδου
Φίλτρο HEPA
Βάρος: 8,6 κιλά

Πηγή:techblog.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr