mikhs_theodorakhs

Χολιγουντιανή παραγωγή για τον Μίκη Θεοδωράκη

22 Μαΐου 201013:11

mikhs_theodorakhsΟ Έλληνας συνθέτης και οι λυρικές του όπερες «Μήδεια», «Αντιγόνη» και «Ηλέκτρα» θα προωθηθούν στο εξωτερικό

ως αντίδοτο στην εικόνα της Ελλάδας που λοιδορείται και υβρίζεται τελευταία διεθνώς. Στις 21 ή 28 Αυγούστου θα δοθεί στην Επίδαυρο μία παράσταση, με αποσπάσματα από τις όπερές του που παραπέμπουν αμέσως στην αρχαία τραγωδία. Η παράσταση αυτή, στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Λος Αντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και αλλού.

Η παραγωγή θα είναι χολιγουντιανή, όπως είπε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη και οργανωτής των συναυλιών του ανά τον κόσμο, Αστέρης Κούτουλας. Σκηνοθέτης του Χόλιγουντ είναι Ελληνοαμερικανός που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της παράστασης. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να ξεκινήσει γυρίσματα μιας ταινίας φιξιόν (με υπόθεση) αφιερωμένη στον Έλληνα συνθέτη. Σεναριογράφος αυτής της ταινίας θα είναι ο Νίκος Παπανδρέου (αδελφός του πρωθυπουργού), που έχει από δεκαετίες προσωπική επαφή με τον Θεοδωράκη.

Η παράσταση θα δοθεί, με την έγκριση του ΚΑΣ, εκτός του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ στην Επίδαυρο και θα περιλάβει αποσπάσματα των λυρικών έργων του Θεοδωράκη ερμηνευμένα από δύο σοπράνο, μια μέτζο σοπράνο, ορχήστρα 60 ατόμων (κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Συμφωνική της Δρέσδης) και χορωδία 100 ατόμων. Επίσης, τρεις ηθοποιοί θα αποδώσουν αποσπάσματα αρχαίων τραγωδιών τα οποία θα αποτελέσουν τον συνεκτικό ιστό του θεάματος. Το σκηνικό που σχεδιάζει ο Μιχάλης Αργυρού θα είναι εξαιρετικά λιτό. Την επιμέλεια της παράστασης, που πρόκειται να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, μέσω Διαδικτύου και σε DVD, θα έχει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία & ΑΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr