DELASTIK_2

Γ. Δελαστίκ στην Ξάνθη: Υπήρχε λύση για την κρίση.

11 Μαΐου 201012:04

DELASTIK_2Στην Ξανθη βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης με θέμα τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο κοινό κατά τη συζήτηση, όπως επίσης και στις δηλώσεις στου στους δημοσιογράφους εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί υπό το δικό του ιδιαίτερο πρίσμα, το οποίο με βάση της ψυχρή εκτίμηση των γεγονότων, κρίνει ως υπερβολικά και ίσως αχρείαστα τα πρόσφατα σκληρά οικονομικά μέτρα περικοπών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομική  κατάσταση της Ελλάδας είναι σοβαρή. Τα οικονομικά μεγέθη δεν δικαιολογούν την απαράδεκτη στάση που τήρησαν η Γερμανία και οι εταίροι μας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξυπηρετούν άλλους στόχους και όχι τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα. Λυγίζοντας υπό το βάρος αυτό την κυβέρνηση, αποδέχτηκε  τα μέτρα του ΔΝΤ και οδηγεί σε ρήξη λαού και κυβέρνησης. Παράλληλα τα μέτρα είναι βαθύτατα άδικα και αποδυναμώνουν το εσωτερικό μέτωπο ενώ δεν επιτρέπουν στη χώρα αυτή τη στιγμή να έχει σοβαρή εξωτερική πολιτική διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων.» επεσήμανε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει υπό τις παρούσες συνθήκες να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση εθνικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με το Γιώργο Δελαστίκ, μετά την απόφαση της Ε.Ε. για τον ενιαίο μηχανισμό στήριξης η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πισω τα σκληρά μέτρα:         «Δεν πρέπει αν επιμείνει σε αυτά τα μέτρα περικοπών αλλά έιναι στιγμή να διορθωθεί το λάθος. Η λύση στο ζήτημα του χρέους είναι να δέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα κρατικά ομόλογα των χωρών μελών της ευρωζώνης. Αυτό κάνουν όλες οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου. Η λύση ήταν γνωστή και η κυβέρνηση θεωρούσε ότι είναι αδύναμη» σημείωσε για το γεγονός ότι αμέσως μετά τις δυσμενείς εξελίξεις για την Ελλάδα η Ευρώπη πήρε τα αναγκαία μέτρα. « Η λύση της έκοδσης λαικων ομολόγων που θα απευθύνονται στους απλούς καταθέτες  είναι πάντοτε λύση που και έιναι λανθασμένη η αρνητική εκτίμηση της κυβέρνησης. Το να πάνε κάποια δισεκατομμύρια από τις τράπεζες στο κράτος με τη μορφή ομολόγων δεν θα πλήξει τη χώρα.» σημείωσε.

Τέλος, ο γνωστός δημοσιογράφος επεσήμανε ότι υπήρχαν χώρες, ιδιαίτερα του Νότου, που στάθηκαν στην Ελλάδα και μόνο η Γερμανία ήταν αντίθετη σε κάθε βοήθεια γιατί φοβούνταν ότι θα πληρώσουν και για άλλες χώρες. «Η γερμανική γραμμή ηττήθηκε από τους κερδοσκόπους αλλά, πριν το μέτρο για την αποδοχή κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr