podilatoporeia_5

Κυριακάτικη ποδηλατοπορεία στην Ξάνθη

9 Μαΐου 201015:56

podilatoporeia_5Η Ξάνθη ήταν μία από τις 30 πόλεις της χώρας όπου διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία που διοργανώνεται από την οργάνωση ΠΟΔΗΛΑΤΕς-(ΙΣΣΕΣ)

Αν και η περιορισμένη προβολή, των 3 τελευταίων ημερών, δεν κατάφερε να κάνει γνωστό το γεγονός σε όλους τους πολίτες, εντούτοις η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αρκετοί ήταν οι ξανθιώτες – ιδιαίτερα γονείς-  που πήραν τα παιδιά τους και συμμετείχαν για πρώτη φορά, φέτος στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία. Ο ανοιξιάτικος καιρός επέτρεψε στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μια ευχάριστη κυριακάτικη βόλτα στους δρόμους της πόλης.

Ο μειωμένο αριθμός αυτοκινήτων λόγω της ημέρας επέτρεψε τη διεξαγωγή της πορείας καθώς υπό κανονικές συνθήκες η πόλη είναι σχετικά αφιλόξενη για τους ποδηλάτες. Αυτό είναι και το ουσιαστικό μήνυμα που επιχειρεί να στείλει η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διοργανώθηκε για Τρίτη συνεχή χρονιά.

Πρόκειται για την έμπρακτη ανάδειξη των αιτημάτων των ποδηλατών για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε όλες τις πόλεις και τη βελτίωση των συνθηκών για ποδήλατο και πεζούς, ανάμεσα σε αρκετά άλλα αιτήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των σύγχρονων πόλεων.

Οι νεαροί διοργανωτές που εκδήλωσαν για πρώτη φορά τη συμμετοχή της Ξάνθης στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία υποσχέθηκαν καλύτερη και πιο συντονισμένη διοργάνωση από την επόμενη χρονιά ώστε η συμμετοχή των ξανθιωτών να είναι μεγαλύτερη και το μήνυμα των ποδηλατών προς τις ηγεσίες ακόμη πιο ξεκάθαρο και δυνατό.  Ήταν μια καλή αρχή, πάντως, η οποία σε συνδυασμό με το γεγονός της ραγδαίας αύξησης των ποδηλατών στην πόλη, αποτελεί ένα δείγμα της θέλησης των κατοίκων της πόλης να κάνουν πιο ανθρώπινο το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν οι ενήλικες και τα παιδιά.

podilatoporeia_4

podilatoporeia_3

PODILATOPOREIA_1

PODILATOPOREIA_3

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr