prathrio_times_2

Ευκαιρία για κερδοσκοπία στην Ξάνθη, η αύξηση της βενζίνης.

4 Μαΐου 201006:31

prathrio_times_2Άμεση αλλά και υπερβολική ήταν η άνοδος της τιμής της βενζίνης στα πρατήρια της Ξάνθης από το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αφού και οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στην περιοχή είναι αισθητά μεγαλύτερες από την πραγματική αύξηση του φόρου κατανάλωσης.  

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, οι αυξήσεις επιβλήθηκαν στην τελική τιμή της βενζίνης άμεσα ενώ είναι μάλλον απίθανο όλες αυτές οι ποσότητες που πωλούν να παραλήφθηκαν από τα πρατήρια με τις νέες τιμές.

Ειδικότερα στην περιοχή της Ξάνθης  με βάση το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr παρατηρήθηκε άμεση άνοδος της τιμής σε όλα τα πρατήρια του Νομού με την ανακοίνωση του νέου μέτρου και  πλέον η φθηνότερη τιμή για την απλή αμόλυβδη είναι πλέον στο 1,47 ενώ η αμέσως επόμενη φθηνότερη είναι στο 1,5 ευρώ με την υψηλότερη να φτάνει μέχρι το 1,60 . Όμως παρόλο που η αύξηση ανά λίτρο σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών ανέρχεται στα 6 λεπτά για την αμόλυβδη και στα 3 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης, στα περισσότερα πρατήρια της Ξάνθης η τιμή αυξήθηκε κατά πολύ περισσότερο, περίπου στα 8 με 10 λεπτά το λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα επιβάλλεται μετά τις 30 Ιουνίου και όχι άμεσα. Η προσεκτική μελέτη του ύψους των 3 αυξήσεων που έχουν επιβληθεί από την αρχή του χρόνου στον ΕΦΚ καθώς και στον ΦΠΑ, καθώς επίσης και η μικρή άνοδος της διεθνούς τιμής των καυσίμων δεν συμβαδίζει με τη συνολική αύξηση ακριβώς 0,5 ευρώ στα φθηνότερα πρατήρια της περιοχής μέχρι σήμερα.

Το γεγονός πιστοποιεί ότι παρά την κρίση και τα σκληρά μέτρα που πλήττουν την κοινωνία, κάποιες ομάδες συμπολιτών μας εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να αποκομίσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.  Τα στοιχεία αυτά δεν πιστοποιούνται μόνο από την τιμοληψία του ρεπορτάζ αλλά και από τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου η Ξάνθη έχει πάψει προ πολλού να συγκαταλέγεται στους φθηνότερους νομούς.

prathrio_times

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr