POUSPOURIKAS_MIXALIS_FOTO

Πρωτοβουλία Πουσπουρίκα για κοινό τραπέζι. Γρίφος η στάση Τσαρτσάρα.

30 Απριλίου 201018:12

POUSPOURIKAS_MIXALIS_FOTOΠρωτοβουλία για την συνάντηση όλων των κομμάτων στην περιοχή της Ξάνθης και τη διαμόρφωση κοινής πρότασης στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τον «Καλλικράτη» ανέλαβε ο Πρόεδρος της ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Η πρόταση που υιοθετήθηκε και υποβλήθηκε επίσημα από τη ΝΟΔΕ του Νομού κάνει λόγο για κρισιμότητα των στιγμών και καλεί τους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να συναποφασίσουν και να καταλήξουν σε μία και κοινή πρόταση για το σχεδιασμό του «Καλλικράτη» στην περιοχής. Αν και επισήμως δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από κανένα κόμμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο κρίνεται ανεδαφικό από την πλευρά της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα από την έκβαση της πρότασης του Μιχάλη Πουσπουρίκα, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα εστιάσει στο γεγονός ότι τα αντιπολιτευόμενα κόμματα δεν έχουν προβεί στη διατύπωση οποιασδήποτε πρότασης για το σχέδιο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φανεί η τύχη της πρότασης του Προέδρου της ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας . Η πρόσκληση που απέστειλε η ΝΟΔΕ στα υπόλοιπα κόμματα αναφέρει:

 «Μετά την δημοσίευση του προσχεδίου Νόμου για την Αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», και λόγω της μεγάλης κρισιμότητας των στιγμών που περνά η χώρα μας θεωρούμε ότι η νέα τάξη πραγμάτων στην Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας πρέπει να είναι προϊόν συναίνεσης και ομοφωνίας σε ότι αφορά τον Νομό Ξάνθης.

Η δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε, είναι μια καλή αν και καθυστερημένη αφετηρία, ώστε να καθίσουν όλοι οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων του Νομού μας, να συζητήσουν διεξοδικά και να βρουν κοινές λύσεις σε ένα πλαίσιο κοινής πρότασης προς το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε η νέα μεταρρύθμιση να εκπροσωπεί το κοινό αίσθημα όλων των πολιτών του Νομού μας και της Περιφέρειας μας.

Προτείνουμε μια κλειστή σύσκεψη με αντιπροσώπους των κομμάτων μας, την ερχόμενη εβδομάδα με συγκεκριμένο πλαίσιο και προτάσεις.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr