Παγωτό με καραμέλες γάλακτος

1 Μαΐου 201022:00

dulcedelechesintaghDulce de Leche

Συστατικά συνταγής

  • 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια γεμάτα καραμέλες γάλακτος (αυτές οι κλασικές μαλακές καραμέλες στο χρυσό χαρτί)
  • 1 βανίλια
  • ¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμερικάνικα φιστίκια (pecans) ανάλατα

Οδηγίες συνταγής

Σε μια κατσαρολίτσα θα βάλουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ και αμέσως προσθέτουμε τις καραμέλες γάλακτος, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις διαλυθούν οι καραμέλες μεταφέρουμε το μπολ μέσα σ’ ένα άλλο με παγωμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Τώρα θα το βάλουμε στη μηχανή του παγωτού αν έχουμε, για να κρυώσει αλλιώς κατευθείαν σ’ ένα σκεύος για την κατάψυξη.

Στη μηχανή θα περιμένουμε για να σφίξει πριν το μεταφέρουμε στην κατάψυξη, ενώ στο τάπερ θα το βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και κάθε 45 λεπτά θα το βγάζουμε και θα το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει. Λίγο πριν σφίξει θα ρίξουμε τα φιστίκια και θα ανακατέψουμε ξανά.

Διάρκεια: περίπου 2 ½ ώρες

 www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr