Τραγικά μικρή συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη

22 Απριλίου 201008:59

adedy_apergia_2Μικρή ήταν η συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη για τους ξανθιώτες και ισχνή η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, αν συνυπολογιστεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα χειρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό συμμετοχής στους δασκάλους κυμάνθηκε στο 14 %, στους καθηγητές στο 9 %, στους υπαλλήλους της Νομαρχίας στο 14% και μηδαμινή ήταν η συμμετοχή στους υπόλοιπους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο δεν προσήλθαν πάνω από 20 άτομα .

Όπως σημείωσε και το μέλος του Δ.Σ. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΠΥΣΔΕ Χρήστος Ιωαννίδης, η στάση των δημοσίων υπαλλήλων στις απεργιακές κινητοποιήσεις μαρτυρά ότι είναι έτοιμοι να δεχθούν και νέα επώδυνα μέτρα από την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι στην απεργιακή συγκέντρωση δεν παρέστησαν ακόμη και μέλη της νέας Διοίκησης ενώ μόλις πριν από μια εβδομάδα προσήλθαν και ψήφισαν 140 αντιπρόσωποι.

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ πάντως παραμένει ακέφαλο καθώς δεν έχει συνέλθει σε σώμα εξαιτίας ένστασης που έχει υποβληθεί από την ΠΑΣΚΕ. Μόλις αυτή εξεταστεί το νέο Δ.Σ. θα συνέλθει σε σώμα για να αναδειχτεί η νέα ηγεσία. Παρόλα αυτά η υπάρχουν διοίκηση ενεργεί συνολικά στις αναγκαίες κινητοποιήσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr