papandreou1

Δήλωση Πρωθυπουργού για τον θάνατο του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

22 Απριλίου 201006:16

papandreou1Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

«Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ υπήρξε μια μεγάλη προσωπικότητα του διεθνούς αθλητισμού. Αφιέρωσε τη ζωή του στην αναμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος.

Υπηρέτησε τον παγκόσμιο αθλητισμό από πολλές θέσεις με μεγάλη επιτυχία και κατά την διάρκεια της μακράς θητείας του στην ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε καθοριστική συμβολή στην μετεξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να πάρουν τη σύγχρονη μορφή τους.

Στην πορεία αυτή συνδέθηκε με την Ελλάδα και την μεγάλη προσπάθεια για την ανάληψη και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το στόμα του ακούστηκε η απόφαση για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στη χώρα μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια υπήρξε πολύτιμος συμπαραστάτης. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και προσωπικά, από την συνεργασία που είχαμε.

Μια συνεργασία από την οποία ξεκίνησε και η πρωτοβουλία της Ελλάδας για την δημιουργία του Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Με την ανά τον κόσμο εκστρατεία υποστήριξης αυτής της αρχαιοελληνικής ιδέας, οδηγηθήκαμε στην ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που επαναλαμβάνεται πια κάθε φορά που τελούνται Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στους οικείους του και στην ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας υπήρξε επίτιμος Πρόεδρος, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr