kke201

Καταγγελία της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

16 Απριλίου 201005:08

kke201Καταγγελία της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ – Η λαϊκή αντεπίθεση απάντηση στον αντικομουνισμό

 

“Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχώς κλιμακούμενη αντικομμουνιστική υστερία που εξαπολύουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τη συγκρότηση του Ευρωκοινοβουλίου από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, δεν περνάει ούτε μία ημέρα χωρίς να διοργανώνεται κάποια αντικομμουνιστική εκδήλωση, τις περισσότερες φορές κάτω από την αιγίδα του διαβόητου αντικομμουνιστή προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ. Η πρόκληση ενάντια στους λαούς κλιμακώνεται με τη προαναγγελία συγκρότησης στις 21 Απρίλη, στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, αντικομμουνιστικής «ομάδας εργασίας» με διακηρυγμένο στόχο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την «ανάπτυξη μία κοινής αντίληψης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένου του κομμουνιστικού καθεστώτος στην ΕΣΣΔ». Η ομάδα αυτή – στην οποία συμμετέχουν ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός Χάνς Γκέρτ Πέτερινγκ και σειρά πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, πολλοί από τους οποίους πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τα ΚΚ στις χώρες τους- φιλοδοξεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος και μέσο πίεσης για την διαμόρφωση ευρωενωσιακής νομοθεσίας για την ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών και των ΚΚ στην Ε.Ε.

Η πρόκληση αυτή που οργανώνεται τις παραμονές της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών ενάντια στο Ναζισμό, στις 9 του Μάη, ανήμερα της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας που επέβαλλαν το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τους λαούς. Ο αντικομμουνισμός πρώτα απ’ όλα έχει στόχο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί υπηρέτες του γνωρίζουν καλά ότι προϋπόθεση για να έχει επιτυχία η γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει πλουτοκρατία- ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, είναι το χτύπημα της εργατικής πρωτοπορίας: των Κομμουνιστών και των Κόμματων τους που καθοδηγούνται από τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού. Η καταδίκη της αντικομμουνιστικής υστερίας, της χυδαίας προσπάθειας να ξαναγραφτεί η Ιστορία, την οποία καθοδηγεί η Ε.Ε., με πρωτοστάτη το Ε.Κ. πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα με την ανασυγκρότηση και την ένταση της ταξικής πάλης, στη γραμμή της ρήξης με την ΕΕ και της ανατροπής του καθεστώτος των μονοπωλίων, μπορεί να αφαιρέσει το έδαφος στο οποίο στηρίζεται και αναπτύσσεται ο αντικομμουνισμός. Να τον στείλει μαζί με το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα εκεί που ιστορικά ανήκει: στα σκουπίδια της Ιστορίας !”

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη θέσπιση μητρώου αγροτών 

“Είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων των μεγαλοαγροτών για μητρώο και διαχωρισμό σε κύριο επάγγελμα αγρότη και μη, ώστε να διωχτούν βίαια οι φτωχοί αγρότες, ώστε η γη, η παραγωγή και οι επιδοτήσεις να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερο στους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr