petaloths_konstantinoupolh_grafeio_typoy

Περιοδεία Γ.Πεταλωτή στην Κωνσταντινούπολη

13 Απριλίου 201005:35

petaloths_me_oikoymeniko_patriarxhΟ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης  Γιώργος Πεταλωτής, στις  9-10 & 11 Απριλίου περιόδευσε  στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιώντας επαφές με τον Ελληνισμό.

 

Την Παρασκευή 9 Απριλίου, ο  Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο Βασίλη Μπορνόβα και συνάντησε τον προϊστάμενο του Γραφείου Δημήτρη Μουστακλή από τον οποίο και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του γραφείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για καλύτερη λειτουργία των Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό. Συναντήθηκε ακόμα με εκδότες ομογενειακών εφημερίδων και Έλληνες ανταποκριτές με τους οποίους συζήτησε θέματα επικαιρότητας και ζητήματα που αφορούν στον ομογενειακό Τύπο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Έδρα Συνδέσμων Αποφοίτων Ομογενειακών Σχολών στο Πέραν, όπου ενημερώθηκε για θέματα εκπαίδευσης, κτιριακών υποδομών και οικονομικών πόρων των ιδρυμάτων εκπαίδευσης της Ομογένειας.

Το Σάββατο 10 Απριλίου ο Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε την έκθεση του Κώστα Τσόκλη που οργανώνεται στις αίθουσες του Σισμανογλείου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου, στα πλαίσιο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με Τούρκους που μαθαίνουν ελληνικά, στα μαθήματα που έχει οργανώσει το Γενικό Προξενείο.

Ακολούθως παρακολούθησε συναυλία κλασσικής μουσικής στη Μεγάλη του Γένους Σχολή από την παιδική χορωδία του Ι.Ν. Μεθόδιου και Κύριλλου Θεσσαλονίκης ενώ παρευρέθηκε και σε μουσική εκδήλωση στη Ζωγράφειο Σχολή.

«Δεν είναι μόνο θέμα ιστορίας είναι θέμα και επιβίωσης σύγχρονου ελληνικού πνεύματος και όχι μόνον αυτών των οποίων μένουνε και καταφέρνουν και μένουν εδώ και χρόνια στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο Γιώργος Πεταλωτής αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 11 Απριλίου ο Γιώργος Πεταλωτής παρακολούθησε την λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον  με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

“Είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου” τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την επίσκεψή του και συνέχισε «Βρίσκομαι εδώ στο Οικουμενικό πατριαρχείο μαζί με τους συνεργάτες μου
για να ποτίσουμε έναν φόρο τιμής στο πνεύμα του Ελληνισμού της
Ορθοδοξίας, ένα πνεύμα το οποίο μας  κρατάει όλους δυνατούς, ένα
πνεύμα το οποίο κρατάει τον ελληνισμό ζωντανό εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Πώς να μην μεταδίδεται και σε εμάς αυτό το πνεύμα όταν αυτός ο θεσμός εδώ και 1700 χρόνια διαρκούς ζωής είναι αυτός ο οποίος κρατάει τις αξίες, τα ιδανικά του ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης. Εμείς σαν Ελλάδα είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την αξία αυτού του θεσμού την αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και έχει πολύ μεγάλη σημασία ιδιαίτερα στους καιρούς μας. Βεβαίως η ευθύνη που έχουμε εμείς ως ελληνική κυβέρνηση να στηρίζουμε αυτό το θεσμό για τις αξίες τις οποίες φέρει είναι εξαιρετικά σημαντική, πολύ περισσότερο σήμερα. Αυτό είναι το νόημα της
επίσκεψής μου του προσκυνήματος εδώ διότι χρειαζόμαστε δύναμη να
πάρουμε και δύναμη να δώσουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για το ενδιαφέρον του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και του δώρισε ένα αντίγραφο του μεταλλίου του κογκρέσου και μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου λόγω της ονομαστικής του εορτής. Από την πλευρά του ο Γιώργος Πεταλωτής του χάρισε ένα ασημένιο πιάτο.

petaloths_patriarxeio

petaloths_mathites_ellhniwkvn

petaloths_konstantinoupolh_grafeio_typoy

petaloths_megalh_toy_geous_sxolh

petaloths_me_edra_apofoitwn

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr