Η επέτειος της μάχης των Οχυρών γιορτάστηκε στον Εχίνο.

12 Απριλίου 201007:23

oxyro_6

Η 68η επέτειος της μάχης των Οχυρών γιορτάστηκε την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οχυρό του Εχίνου Ξάνθης από το Δ Σώμα Στρατού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της θρησκευτικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχή, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Σωκράτης Ξυνίδης, ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Λεωνίδας Κωνσταντινίδης. Απουσίασαν και πάλι ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά και ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, που πλέον αποφεύγουν συστηματικά οποιαδήποτε εκδήλωση έχει εθνικό χαρακτήρα.

Αμέσως μετά τη δεξίωση που οργανώθηκε από το Τάγμα Εθνοφυλακής του Εχίνου οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν με οχήματα στο οχυρό όπου ξεναγήθηκαν στις εντυπωσιακές στοές.  Η επέτειος της μάχης των οχυρών γιορτάστηκε σε τρία από τα περίφημα οχυρά της συνοριακής γραμμής τα οποία έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας τον Απρίλιο του 1941 αποκρούοντας επί 4 μέρες την επέλαση του υπεράριθμου γερμανικού στρατού.

Η εντυπωσιακή αντίσταση του ελληνικού στρατού απέναντι στους Ναζί είχε προκαλέσει το θαυμασμό της Ευρώπης ενώ οι γερμανοί αξιωματικοί απέδωσαν τιμές  στους έλληνες στρατιώτες μετά την κατάληψη των οχυρών για την ηρωική τους αντίσταση. Το θαυμασμό του για την ελληνική αντίσταση στη μάχη των οχυρών εξέφρασε τότε και ο ίδιος ο Χίτλερ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

oxyro_1

oxyro_8

oxyro_2

oxyro_3

oxyro_4

oxyro_6

oxyro_5

oxyro_7

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr