plateia_4

Μέσα στο καλοκαίρι παραδίδεται το έργο των πλατειών.

9 Απριλίου 201020:18

plateia_4Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνεται οριστικά το έργο της ενοποίησης των πλατειών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εργολήπτριας εταιρίας παρότι η συμβατική υποχρέωση είναι η παράδοση μέχρι τον Ιούλιο και με δυνατότητα δίμηνης παράτασης, ο ρυθμός των έργων είναι τέτοιος που είναι πιθανόν να μην γίνει χρήση της παράτασης και να παραδοθεί εγκαίρως.

 Ήδη μετά την παράδοση του μεγαλύτερου μέρους της πλατείας η εργολήπτρια εταιρία κινείται προς την ολοκλήρωση και του δεύτερου σκέλους που είναι η οδός Κώστα Μπένη και το πρώην Πάρκο που ενοποιείται. Στο χώρο εκείνο έχει ήδη δοθεί μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, για να διευκολυνθεί η λειτουργία των καταστημάτων που πλήττονται ήδη από τα έργα, και ξεκινουν τα έργα στον υπόλοιπο δρόμο. Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις μπροστά στον ΟΤΕ και η κυκλική νησίδα στην συμβολή της Βόγδου με την πρώην οδό Πεσόντων. Στο στάδιο της ολοκλήρωσης είναι επίσης το αμφιθέατρο και ο παιδότοπος που θα δημιουργηθεί απέναντι από την πρώην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τελευταίο τμήμα όπου θα γίνουν τα έργα είναι το παλιό παρκάκι επί της Κ. Μπένη. Εκεί θα δοθεί το βάρος σε λίγο διάστημα καθώς προβλέπονται αρκετές παρεμβάσεις καθώς και δημόσιες τουαλέτες. Με την αποπεράτωση των έργων στο πάρκο, η κεντρική πλατεία θα ενωθεί με την Πλατεία Διοικητηρίου, η οποία είναι ήδη έτοιμη. Έδώ και αρκετές εβδομάδες εξάλλου η κυκλοφορία των πεζών από και προς το Διοικητήριο διεξάγεται απρόσκοπτα.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το έργο που αναδείχτηκε σε κεντρικός άξονας της τετραετίας για  τη δημοτική αρχή αλλά αντίστοιχα συγκέντρωσε και τη μεγαλύτερη κριτική από όλες τις παρεμβάσεις ήταν το συγκεκριμένο έργο της ενοποίησης των πλατειών. Για το λόγο αυτό θεωρείται λογική η πίεση της δημοτικής αρχής το έργο να περατωθεί και να παραδοθεί προς χρήση πριν το Φθινόπωρο και τις εκλογές, ώστε να υπάρξει και ένα διάστημα χρήσης του νέου χώρου, που οι άνθρωποι του Δήμου ευελπιστούν ότι θα αλλάξει την εικόνα που έχουν αρκετοί για την ενοποίηση.

plateia_4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr