Διακόσμηση με…το καλωσόρισμα

12 Απριλίου 201022:00

entrance_700Όλoi μας ξέρουμε, πόσο μετράει στη ζωή μας  η “καλή” πρώτη εντύπωση κι αυτό φυσικά ισχύει και για την εικόνα του σπιτιού μας.

Είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται το σπίτι μας και φυσικά αυτή η πρώτη εικόνα μαρτυρά και τα δικά μας χαρακτηριστικά.  Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, αξίζει τον κόπο να προσέξουμε πιο πολύ αυτόν τον πρώτο χώρο του σπιτιού, δίνοντάς του περισσότερο στιλ και φινέτσα, γεγονός που στην ουσία θα μας βοηθήσει να αναβαθμίσουμε έτσι την συνολική εικόνα του σπιτιού μας.

Μην φανταστείτε  ότι αυτό, θα σας κοστίσει πολλά  χρήματα.Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διακοσμήσετε το χώρο της εισόδου σας, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Ας δούμε λοιπόν μαζί, βήμα – βήμα, πως μπορούμε να το πετύχουμε : 

1ο βήμα : Το χρώμα αλλάζει τα πάντα

Είναι γνωστό, ότι  ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος για ν’ αλλάξουμε κάτι στο σπίτι  μας, είναι το βάψιμο του χώρου. Όχι  μόνο γιατί θα εντυπωσιάσει το μάτι αυτού που θα έρθει, αλλά και γιατί  διαλέγοντας ένα φωτεινό χρώμα  – ειδικά στο μικρό χολ της  εισόδου – θα κάνουμε τον χώρο να φανεί μεγαλύτερος, απ’ ότι  είναι στην πραγματικότητα. 

2ο βήμα: Προσθέστε μια όμορφη κονσόλα

Στο χολ της εισόδου, είναι πάντα απαραίτητο ένα τέτοιο μικρό τραπέζι. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί δίνει άλλο ύφος στο χώρο, αλλά και για λειτουργικούς λόγους, γιατί μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που μπαίνουν στο σπίτι για  ν’ ακουμπήσουν μικροαντικείμενα, κλειδιά ή οτιδήποτε άλλο. Μια  έξυπνη και φτηνή λύση, είναι να βρείτε μια παλιά κονσόλα και  να την φρεσκάρετε. Θα πρέπει βέβαια να προσέξετε την διάσταση του  επίπλου. Ναι μεν, να ομορφύνει το χώρο και να είναι λειτουργικό, από  την άλλη όμως με τον όγκο του  δεν θα πρέπει και να κλείσει το χολ της εισόδου. 

3ο βήμα: Χαλί να σας πατήσουν

Η αλήθεια είναι, ότι όταν κάποιος μπαίνει μέσα σ’ ένα σπίτι, κοιτάζει μπροστά ή  γύρω του στους τοίχους. Όμως, είναι  εξαιρετικά σημαντικό να προσέξετε  το δάπεδο πάνω στο οποίο ο επισκέπτης σας θα κάνει τα πρώτα του βήματα. Γι’ αυτό καλύψτε το σκληρό δάπεδο – είτε είναι πλακάκι ή μάρμαρο, είτε είναι ξύλινο –  μ’ ένα σικάτο και πλούσιο μικρό χαλί. Τα χαλιά αυτά, έχουν λογικές τιμές και θα τα συναντήσετε στα καταστήματα σε τόσο μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, που εύκολα θα βρείτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει. 

4ο βήμα: Ο καθρέφτης μπορεί να κάνει τη διαφορά

Συνήθως, το χολ της  εισόδου είναι ένας περιορισμένος  χώρος, τόσο σε μήκος όσο και σε φάρδος. Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος για να διασκεδάσετε αυτήν την  στενάχωρη διάθεση που αποπνέει, είναι να του βάλετε ένα καθρέφτη. Ο καθρέφτης δημιουργεί την ψευδαίσθηση, ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος  απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Επιπλέον, θα δώσει μια ξεχωριστή  λάμψη, στον έτσι κι αλλιώς πληκτικό μικρό  χώρο.  

5ο βήμα: Τώρα, δώστε ζωή

Τα σπίτια που  είναι διακοσμημένα με λουλούδια  και φυτά, πάντα αποπνέουν ένα  πιο φιλόξενο περιβάλλον. Γι’ αυτό, τοποθετώντας τα και στο χώρο της  εισόδου, οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν  αμέσως τα ζεστά σας αισθήματά. Επιπλέον, τα φυσικά και ζωντανά στοιχεία συνήθως  μπορούν να διασκεδάσουν και να απαλύνουν  τις αυστηρές γραμμές που δίνουν στο χώρο τα έπιπλα, καλλιεργώντας  έτσι το συναίσθημα μιας  πιο ευχάριστης υποδοχής στον επισκέπτη σας. 

6ο βήμα: Το μυστικό της όσφρησης

Μια πολύ καλή μου  φίλη, που είναι εξαιρετικά επιτυχημένη  στο “real estate” σπιτιών, μου έχει εκμυστηρευτεί ότι αυτό που συστήνει στους “πωλητές” πελάτες της, είναι να έχουν αναμμένα κεριά ή να μοσχοβολάει το σπίτι κάποιο κέικ από την κουζίνα. Έτσι, μπαίνοντας στο σπίτι ο υποψήφιος αγοραστής,  αισθάνεται αμέσως το χώρο εξαιρετικά φιλόξενο.

Ακολουθήστε λοιπόν κι εσείς αυτό το τρικ, τοποθετώντας κεριά με αιθέρια έλαια στο  χώρο της εισόδου. Προσέχετε βέβαια πάντα, το άρωμα που θα επιλέξετε  να είναι απαλό και διακριτικό, γιατί στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύετε  να δυσαρεστήσετε κι όχι να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας.

 www.fe-mail.gr

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr