Κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου

7 Απριλίου 201013:41

kerasopitaΚερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου

Υλικά

Για την  τάρτα : 

  • 1 λαδόκολα πού την στρώνω στο  λαδωμένο ταψί.
  • Κτυπάω  300 γραμ. βούτυρο,  με
  • 50 γραμ. ζάχαρη,
  • 2 βανίλιες,
  • 2 κρόκους αυγών κτυπημένους,
  • 100  γραμ. αμύγδαλα  ασπρισμένα και χοντροτριμμένα, και
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

 Για την γέμιση :

  • 1 κιλό κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα,  ή βύσσινο   γλυκό.
  •  Κτυπάω  250  γραμ. κρέμα γάλακτος  και
  • 3 αυγά  ολόκληρα,  και
  • 50 γραμ. ζάχαρη, και
  • 2-3 κουταλιές  λικέρ τσέρυ με
  • 2 κουταλιές της σούπας  άχνη ζάχαρη  κοσκινισμένη,
  • 50 γραμ.  καθαρισμένα  καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Για την  τάρτα :
Σπρώχνω  την τάρτα στην λαδόκολα και την πιέζω να κάνει και γύρω- γύρω  κράσπεδο.  Ρίχνω μερικούς   γίγαντες και την ψήνω για 10΄ της ώρας, στους 200ο  Κ.  Μόλις ψηθεί βγάζω τα φασόλια και τα φυλάω  για άλλη τάρτα. 

Για την γέμιση :
Τοποθετώ  επάνω στην ψημένη τάρτα   την  κρέμα πρώτα , και μετά τα κεράσια και από επάνω τα αμύγδαλα.

www.greekmasa.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr