Μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε δύο σπίτια στην Ξάνθη.

3 Απριλίου 201017:06

pyrkagia_5Δύο σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στην Ξάνθη.

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που βρίσκονται στο dδεύτερο όροφο διώροφης οικοδομής που βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου, δίπλα στο Bicycle Shop  και απέναντι από τη συμβολή με την οδό Λεοναρδοπούλου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε από καντήλι που έκαιγε στο μπροστινό διαμέρισμα και επεκτάθηκε γρήγορα. Οι περίοικοι που αντιλήφθηκαν τη φωτιά ανέβηκαν γρήγορα στο διαμέρισμα και κατάφεραν να βγάλουν την ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί.

 Όμως καθώς ο όροφος δεν διέθετε δώμα αλλά μόνο ξύλινη οροφή και κουφώματα η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής, εξαιτίας της Λαϊκής αγοράς καθυστέρησε και στον κρίσιμο χρόνο η φωτιά επεκτάθηκε μέσω της ξύλινης οροφής σε όλο τον όροφο καταστρέφοντας το παρακείμενο διαμέρισμα, επίσης ολοσχερώς.

 Στο σημείο κατέφθασαν αμέσως αρκετά οχήματα και άντρες της πυροσβεστικής από την Ξάνθη και το κλιμάκιο της ΒΙΠΕ αλλά και από γειτονικές πόλεις καθώς  η πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα σε οικοδομή και άλλες κατοικίες και ενείχε σοβαρό κίνδυνο επέκτασης με ανυπολόγιστες προεκτάσεις. Όλη η σκεπή του ορόφου κατέρρευσε ενώ η οικοσκευή και των δύο διαμερισμάτων καταστράφηκε ολοσχερώς.

 Ο νεαρός Νίκος, εργαζόμενος στο διπλανό κατάστημα, που έσπευσε από τους πρώτους, μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά δήλωσε ότι μόλις έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο διαμέρισμα αντίκρισαν την ηλικιωμένη γυναίκα να μην μπορεί να αντιδράσει και τη μετέφεραν έξω ενώ ακολούθως αρκετοί γείτονες προσέτρεξαν σε βοήθεια μέχρι να επέμβει η Πυροσβεστική που χρειάστηκε περίπου 8-10 λεπτά από την κλήση. Κάποιο γείτονες έκαναν λόγο για ελλιπή οργάνωση των ανδρών που έφτασαν πρώτοι, όμως η βασικότερη αιτία καθυστέρησης ήταν το Παζάρι που εμποδίζει την κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων και τους οδηγεί σε παράκαμψη.

 Περίλυποι παρακολούθησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και αφού η φωτιά είχε καταστρέψει τις περιουσίες της. Το δεύτερο από τα διαμερίσματα είχε μόλις αποκτηθεί από έναν άτυχο εργαζόμενο, γεγονός που επισήμαναν οι περίοικοι. Το σημείο είχε αποκλειστεί από αρκετά περιπολικά της Αστυνομίας που έφτασαν και η κίνηση για αρκετή ώρα διοχετεύτηκε σε άλλες οδούς. Προανάκριση ενεργεί για την πυρκαγιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης.

pyrkagia_1

pyrkagia_2

pyrkagia_3

pyrkagia_4

pyrkagia_7

pyrkagia_8

pyrkagia_9

pyrkagia_10

pyrkagia_nikos

pyrkagia_6

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr