podilatodromos_pinakida

Πραγματικότητα σύντομα οι ποδηλατόδρομοι στην Ξανθη (Πρωταπριλιά)

31 Μαρτίου 201021:15

podilatodromos_pinakidaΤη δημιουργία ποδηλατοδρόμου εξετάζει σοβαρά η δημοτική αρχή της Ξάνθης, αντιλαμβανόμενη τη δυσφορία του κόσμου και τα αιτήματα των αυξανόμενων ποδηλατών της πόλης που ζητούν ασφαλή μετακίνηση στο κέντρο της πόλης με το ποδήλατο ως καθημερινό μέσο μεταφορά για τους ξανθιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν να εντάξουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα τη δημιουργία τουλάχιστον μιας κυκλικής πορείας  μέσα στο κέντρο της πόλης που ,σε συνδυασμό με την ενοποιημένη πλατεία, θα δίνει τη δυνατότητα να διασχίσει κανείς οριζόντια και κάθετα το κέντρο και να φτάσει σε βασικούς προορισμούς με το ποδήλατο.

Για το σχεδιασμό των ποδηλατοδρόμων θα ληφθούν υπόψην οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής, που όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η δημοτική αρχή είναι πολυδάπανες. Το πλάτος του ποδηλατοδρόμου θα είναι κατά μέσο όρο στο 1,5 μέτρο (μεγαλύτερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο) και μόνο όπου δεν εξασφαλίζεται ελάχιστο πλάτος οδοστρώματος 3,5 μέτρα ο ποδηλατόδρομος θα στενεύει στο μίνιμουμ της προδιαγραφής που είναι το 1,2 μ.

Σε πρώτη φάση οι ποδηλατόδρομοι θα εξυπηρετούν και τις δύο κατευθύνσεις και θα διαχωρίζονται από την υπόλοιπη κυκλοφορία με ειδικά διαχωριστικά. Τέλος, σε τρία σημεία του κέντρου θα υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα που θα μπορούν οι χρήστες να τα εγκαταλείπουν σε οποιοδήποτε από τους τρεις σταθμούς με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου.

Τέλος, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής ακούγεται ότι είναι και η δημιουργία ενός πάρκου για βάδισμα και τζόκινγκ προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο χώρος της Νεάπολης που συγκεντρώνει εκατοντάδες πολίτες καθημερινά αλλά αποτελεί ακατάλληλο χώρο λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων δίπλα από τους αθλούμενους.  Ήδη αναζητείται ο χώρος για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου που θα αποτελεί μια μικρογραφία του Σέντραλ Παρκ.

 

Το πρωταπριλιάτικο αστείο μας, μάλλον πέτυχε στην αποστολή του που ήταν να αντιμετωπίσει με χιούμορ ένα υπαρκτό πρόβλημα. Καλό μήνα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr