kaliampakas

Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη για τις περιφερειακές εκλογές.

23 Μαρτίου 201008:42

kaliampakasΣτη σύσταση επιτροπής στην Περιφέρεια που θα μελετήσει τα ζητήματα των Περιφερειακών εκλογών κατέληξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Ξανθίππειον στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τo Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΝ στην Ξάνθη Νίκο Καλιαμπάκα,  ενόψει και των κεντρικών διεργασιών του σχηματισμού  για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, υπήρξε μια εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται και έχει σαν κύριο αντικείμενο του ενδιαφέροντος το σχέδιο Καλλικράτης. “Το σχέδιο όμως μέχρι στιγμής καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, τόσο στο χωροταξικό σχεδιασμό που παραμένει άγνωστος, όσο όμως και σε επιμέρους στοιχεία που καθορίζουν και το χαρακτήρα του σχεδίου.”

 Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή και είναι υπέρ τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεως όμως όταν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της κυβέρνησης και το σχέδιο που θα προωθήσει προς ψήφιση θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσο , εκτός από την περιστολή των δαπανών, θα προωθήσει πολιτικές και θα έχει προοπτική για την Αυτοδιοίκηση, σημειώνει ο Νίκος Καλιαμπάκας στο XanthiPress.gr

 Το περιφερειακό όργανο που συστήνεται θα έχει ως μέλη του 5 γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και τα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την περιοχή και θα συζητήσει τα θέματα που θα προκύψουν στους επόμενους μήνες με έμφαση στις Περιφερειακές Εκλογές. Θέματα ψηφοδελτίων και στελέχωσης τόσο για τους Δήμους όσο και για την Περιφέρεια, δεν συζητήθηκαν αλλά σε ότι αφορά στο Δήμο της Ξάνθης δεδομένη θεωρείται η κάθοδος του Νίκου Ανταμπούφη, ο οποίος προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες δημοτικές κινήσεις που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr