xynidis_perpata

Δεν απαντά ο Σ.Ξυνίδης στην Ελευθεροτυπία. Τι λέει το περιβάλλον του

22 Μαρτίου 201023:12

xynidis_perpataΔεν φαίνεται να αγγίζει το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

που ασκεί ιδιαίτερη κριτική στον ίδιο για τις επιλογές των προσώπων που απαρτίζουν τις Διοικήσεις στη ΣΕΚΑΠ, τις οποίες χαρακτηρίζει «κομματικούς διορισμούς συνδικαλιστών και κομματικών παραγόντων, πολιτικών φίλων του Βουλευτή Ξάνθης». Ο ίδιος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στο δημοσίευμα με κάποιο επίσημο τρόπο.  Πάντως το περιβάλλον του βουλευτή Ξάνθης, προέβη σε όρισμένες επισημάνσεις γύρω από τις συγκεκριμένες επιλογές θεωρώντας ότι ο συντάκτης του θέματος δεν έχει επαρκή πληροφόρηση και αυτοαναιρείται, αφήνοντας αιχμές και για τη σκοπιμότητα της δημοσίευσης του θέματος.  Πρακτικά πάντως επισημαίνουν ότι οι επιλογές δεν αφορούν το πολιτικό γραφείο του Σωκράτη Ξυνίδη, παρόλο που η πλειοψηφία από αυτές τυγχάνει της πολιτικής του στήριξης.

 Και επί του προκειμένου επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά τα διοικητικά συμβούλια απαρτίζονται από νέους ανθρώπους, επιστήμονες στη μεγάλη τους πλειοψηφία που διαφοροποιούνται αισθητά από ότι ίσχυσε μέχρι σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ποια είναι τα μέλη

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τους συνεργάτες του βουλευτή Ξάνθης, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων  σοβαροί και νέοι οικονομολόγοι και λογιστές με πολύ καλή εικόνα στην τοπική κοινωνία, (Ε. Εγγλεζάκης, Φ. Παραστατίδης, Θ. Τσάκατος), συνδικαλιστές νέοι (Κ. Γαβριηλίδης) και παλαιότεροι (Β. Λειβαδίτης που δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί πολιτικός φίλος του Γραμματέα) που συμμετέχουν ως εκπρόσωποι του 10% των μετοχών αλλά και ο Γεωπόνος Μπάμπης Χρυσοχοΐδης για τον οποίο αναφέρεται ότι είναι ο μόνος συνδικαλιστής της πρώην ΣΕΒΑΘ που αντιστάθηκε σθεναρά στο κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων, αποτελώντας και μια παρουσία με ιδιαίτερο νόημα. Οι δε εκπρόσωποι της ΣΕΚΕ, σαφώς και δεν είναι εκλεκτοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν.

 Όσο για την BIO ΑΒΕΕ επισημαίνεται ότι το ΔΣ. μειώθηκε κατά 6 άτομα και οι υπάρχοντες έχουν αναλάβει το έργο της απορρόφησης της εταιρίας από τη ΣΕΚΑΠ. Τέλος από το πολιτικό γραφείο του Σωκράτη Ξυνίδη αφήνουν να εννοηθεί ότι ενώ για πρώτη φορά οι επιλογές ξέφυγαν από την πεπατημένη της επιβράβευσης της κομματικής προϋπηρεσίας για άτομα χωρίς φιλοδοξίες, εντούτοις ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αθηναϊκού εντύπου, εκφράζοντας απορία για το γεγονός ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν αναφέρθηκαν ούτε στα τοπικά Μ.Μ.Ε που γνωρίζουν το θέμα αρκετά καλύτερα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr