Ναυάγησε η πώληση της ακριβότερης βίλας του κόσμου

22 Μαρτίου 201022:00

prokhorov20jouseΟ Ρώσος μεγιστάνας και playboy, Mikhail Prokhorov, σκόπευε να αγοράσει την ακριβότερη κατοικία του κόσμου.

Mία έπαυλη στη Γαλλική Ριβιέρα που είχε χτιστεί για τον Βασιλιά Λεοπόλδο τον Β’. Μετά, ξέσπασε η κρίση όπως αναφέρει η Ισοτιμία.

Με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 6 δισ. στερλίνες, ο Prokhorov θεώρησε το 2008 ότι μπορούσε άνετα να ξοδέψει 390 εκατ. ευρώ για τη Villa Leopolda. Η είδηση είχε κάνει το γύρο του κόσμου, αφού σε αυτό το τίμημα, η συγκεκριμένη έπαυλη θεωρείτο η ακριβότερη του κόσμου.

Όμως, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ο Ρώσος επιχειρηματίας αποφάσισε να κάνει πίσω από αυτή την τεράστια αγορά. Και σαν να μην έφτανε η ντροπιαστική οπισθοχώρησή του, έχασε και τα 40 εκατ. ευρώ της προκαταβολής, αφού έτσι αποφάσισε δικαστήριο της Νίκαιας.

Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα που δέχεται ο Prokhorov από τη γαλλική δικαιοσύνη. Τον Ιανουάριο του 2007 είχε συλληφθεί και είχε κρατηθεί για τέσσερις ημέρες, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ο επιχειρηματίας είχε προσλάβει ιερόδουλες για ένα πάρτι που διοργάνωνε στα σαλέ του στην Κουρσεβέλ. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του δικαστηρίου της Νίκαιας, η ιδιοκτήτρια της βίλας δικαιούται να κρατήσει την προκαταβολή των 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την Lily Safra, την 71χρονη χήρα ενός δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη που είχε δολοφονηθεί από το νοσοκόμο του, το 1999 στο Μονακό.

Μάλιστα, το δικαστήριο εκδίκασε στην κα Safra και αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς η γυναίκα είχε απολύσει το προσωπικό των 27 ατόμων (φύλακες, κηπουροί, σεφ κτλ) που απασχολούσε στη βίλα. Στόχος της είναι, όπως είπε, να δωρίσει το ποσό σε φιλανθρωπίες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr