aimodoia_agaph_4

Ολοκληρώθηκε το επταήμερο αιμοδοσίας

22 Μαρτίου 201016:27

aimodoia_agaph_4Ακόμη ένα  επταήμερο αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε με αρκετή συμμετοχή αν και ήταν υποδεέστερη σε σχέση με τις προηγούμενες εξορμήσεις.

Συνολικά κρίθηκαν ικανοί, μπόρεσαν και έδωσαν 456 εθελοντές αιμοδότες από τους οποίους οι  177 ήταν μεταξύ 18 και 30 ετών. Πραγματοποιήθηκαν 13 εξορμήσεις στην πόλη και στα χωριά του Νομού και προστέθηκαν 80 νέα μέλη στην οικογένεια της «αγάπης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ελπίζουμε ολόψυχα να μην έχει επίπτωση και στην προσφορά και συμμετοχή των μελών μας. Αλίμονο ένα υπάρξουν «εκπτώσεις» στις αρχές και την προσφορά λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Οι ασθένειες και οι ανάγκες σε αίμα δεν «καταλαβαίνουν» από τέτοιες κρίσεις. Ούτως ή άλλως οι ίδιες αποτελούν συνεχείς κρίσεις και δοκιμασίες για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, για την κοινωνία μας, για την αλληλεγγύη μας για την ανθρωπιά μας την ίδια.

            Τις θερμές μας ευχαριστίες εκ μέρους του Δ.Σ. της «ΑΓΑΠΗΣ» αλλά και εκ μέρους των παιδιών «που θα λάβουν» το πασχαλινό δώρο των Ξανθιωτών εθελοντών αιμοδοτών σε όλους τους κάτωθι:

-Στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, από ολόκληρο το Νομό οι οποίοι πλέον και με στατιστικά στοιχεία προσφέρουν το αίμα τους πιο φιλότιμα και πιο συχνά το αίμα τους σε σχέση με τους υπολοίπους.

-Στις εξήντα (60) γυναίκες του Κενταύρου που για άλλη μια φορά προσήλθαν ομαδικά και οργανωμένα σε εθελοντική αιμοδοσία με το χαμόγελο και τη διάθεση για προσφορά.

-Στους μαθητές της ΕΠΑΣ και του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ που είναι οι βασικοί συμπαραστάτες μας. Η κ. Δημούδη για ακόμη μια φορά έκανε καταπληκτική δουλειά.

-Στον αντιδήμαρχο του Δήμου Μύκης κ. Ιμάμ Χουσείν και στο δημοτικό σύμβουλο από το Ωραίο κ.Μασλάρ Χουσείν που για μια ακόμη φορά ήταν υποδειγματικοί οικοδεσπότες στους ιατρούς, νοσηλευτές και εθελοντές.

-Τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού που ήταν μαζί μας και βοηθούσαν ποικιλοτρόπως όλες αυτές των αιμοδοσιών.

-Σε όλους τους συνδιοργανωτές των κατά τόπους αιμοδοσιών όπως τους εργαζόμενους στα Πλαστικά Θράκης ΑΕ, τους προσκόπους της Ξάνθης, τους κατοίκους του Ωραίου, των Κιμμερίων, του Ευλάλου, της Διομηδείας, του Ερασμίου, του Μυρωδάτου, τους υπαλλήλους της Νομαρχίας, του Συνεταιρισμού των Θερμουδραυλικών, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, το Σύλλογο Κυπρίων ν. Ξάνθης, τον Αθλητικό Όμιλο «Ο Ποσειδώνας», τον Κυνηγητικό Σύλλογο Ξάνθης «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».

-Τέλος το Δ’ΣΣ για τη διάθεση της αίθουσας της Λ.Α.Φ.Ξ. και την παροχή διευκολύνσεων.

      Τις ευχαριστίες μας όμως και σε όσους μας συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια ως εξής :

-Τη βιομηχανία γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ η οποία προσέφερε 700 σοκολατούχα ροφήματα για την ευχαρίστηση των αιμοδοτών μας καθ’ όλη τη βδομάδα.

-Το ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» για τη προσφορά γλυκισμάτων στους αιμοδότες μας.

-Τις επιχειρήσεις της οικογένεια του κ. Μπάμπη Χατζημεστή για την προσφορά γλυκισμάτων μέσω του ζαχαροπλαστείου «FRESH CO» και για την προσφορά t-shirt στα παιδιά των αιμοδοτών μέσω της βιοτεχνίας ενδυμάτων τους.

-Τη Γραμματεία Νέας Γενιάς που πάντα χρηματοδοτεί τις δράσης που έχουν να κάνουν με την προώθηση και ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στους νέους ανθρώπους.

-Το ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης για τη δωρεάν μεταφορά των γυναικών εθελοντριών του χωριού Κένταυρος.

-Τους ΑΦΟΥΣ ΡΟΥΣΣΟΥ- Γραφιστικές Τέχνες για την εκτύπωση των πανώ.

-Τη διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης για την εκτύπωση των ενημερωτικών αφισών.

       Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας για τον ερχόμενο Οκτώβριο στα πλαίσια του 2ου Επταημέρου ευχόμενοι υγεία, οικογενειακή ευτυχία και οικονομική ανάταση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες μας.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr