xanthi_asteras_2-0

Nίκησε και ελπίζει. Τεράστιος ο κόσμος

21 Μαρτίου 201017:03

xanthi_asteras_2-0Mε αυτό τον κόσμο θα ήταν δυνατόν να κινδυνέψει ποτέ η Ξάνθη; Οι φίλαθλοι της Ξάνθης έδωσαν τη δική τους απάντηση στο γήπεδο, στο κρίσιμο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Θυμίζοντας παλιές εποχές της ομάδας, κινητοποιήθηκαν, φάνηκαν αντάξιοι της ιστορίας της ομάδας και έδωσαν φτερά στην ομάδα, η οποία αν και είχε προφανή αγωνιστική κενά, υπερκέρασε τις δυσκολίες με το πάθος της και μετά από μεγάλη προσπάθεια κέρδισε τον Αστέρα με 2-0, με γκολ του Σουάνη στο 71  και του Μπούγκα στο 83, μετά από εξαιρετικές ενέργειες του Μαρσελίνιο και στις δύο περιπτώσεις. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη και πολύ ψυχωμένη, παίρνοντας τη νίκη σε ένα ματς κακό, όπου όμως είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας και δεν απειλήθηκε πλην μιας φάσης στο πρώτο ημίχρονο. Το άγχος και η τελική προσπάθεια δυσκόλεψαν την ομάδα που έχασε ευκαιρία να κάνει 3 τα τέρματα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο κόσμος υπήρξε συγκινητικός, βρέθηκε μαζικά στο γήπεδο και δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα, ανάλογη της ιστορίας της ομάδας. Φαίνεται ότι η καμπάνια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του XanthiPress.gr και έγινε γρήγορα κτήμα όλης της πόλης μέσα από τους συλλόγους των φιλάθλων που πραγματοποίησαν τη μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια, άγγιξε τους ξανθιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αγνοώντας τις προφανείς διαφωνίες τους με την ΠΑΕ, και απέδειξαν πόσο πολύ ζημιώθηκε η ομάδα από την απουσία τους. Η ομάδα άλλωστε παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και είχε τεράστια ψυχολογική ώθηση από τον κόσμο.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη για την ομάδα, καθώς τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών δεν ευνοούν την Ξάνθη. Παρόλα αυτά θα συνεχίσει με στόχο να περάσει ακόμη και μέσα από το Καραϊσκάκη καθώς αν θέλει να έχει ελπίδες θα πρέπει να κάνει την υπέρβασή της. Δεν υπάρχει παίκτης που υστέρησε στο ματς, όμως ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον ξανθιώτη Μανώλη Μπέρτο για τον ουσιαστικό και παθιασμένο παιχνίδι του, τον Μαρσελίνιο που άλλαξε την εικόνα της ομάδας στην επανάληψη με τη γνωστή ποιότητά του και τον Σουάνη που έδωσε δείγματα του ταλέντου του και ξεκλείδωσε το παιχνίδι.

Οι δηλώσεις:

Ν. Κεχαγιάς (Ξάνθη):Θα πάω λίγο πίσω, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα δε μίλησα στη συνέντευξη τύπου. Αυτά που έγιναν τα συνάντησα πρώτη φορά. Ό,τι έγινε έκανε τους παίκτες μου πιο δυνατούς και έβγαλαν στο γήπεδο θυμό. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί η νίκη δική τους. Για εμας δεν υπηρχε αλλο παιχνίδι αν δεν παίρναμε το σημερινό. Πολλα συγχαρητήρια σε αυτους και μονο αυτούς που εδωσαν την ψυχη και την καρδια τους στον αγωνιστικό χώρο. Έδειξαν χαρακτήρα. Μπορουσε να καταλαβει κανεις ότι ημασταν αποφασισμενοι και μία γροθια απο τον τροπο που πανηγυρισαμε τα γκολ τόσο απο τους παικτες που ηταν στον παγκο όσο και απο τους παραγοντες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Η συμπαραστασή του επαιξε σημαντικο ρόλο. Τους θελουμε και για την συνεχεια και μακαρι να μπορουν να ερθουν και σε καποια εκτος εδρας παιχνίδια. Ενα μεγαλο ευχαριστώ στον κόσμο.”


Βλάχος (Αστέρας):
Ήταν ένα ματς για γερά νεύρα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Ξάνθη. Εμείς βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Θεωρώ ότι η παραμονή μας θα κριθεί στα δυο ματς στην Τρίπολη. Εύχομαι να παραμείνουν οι δυο ομάδες στην κατηγορία. Θα παλέψουμε με πολλές ομάδες για τη σωτηρία. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο παίζεται 60% εκτός και 40% μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι κάποτε αυτό να αλλάξει“.

Oι Συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Λουτσιάνο (55′ Σουάνης), Μπούγκα, Στίνγκα (67′ Στρμπα), Ζίεντσουκ (51′ Ζίεντσουκ), Βάλλας, Κιντάνα.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Καρντόσο, Μπαστία, Λαδάκης (77′ Καούνος), Έντερ (84′ Ρίος), Τσέζαρεκ, Βίλτσες, Λαμπρόπουλος.

 Κίτρινες: Κωστούλας, Φλίσκας, Μπέρτος, Στρμπα, Λυμπερόπουλος / Μπαρτολίνι, Καρντόσο, Μπαστία

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr