Ελέγξτε το δέρμα σας για ‘ύποπτα’ σημάδια

20 Μαρτίου 201022:00

dermaΗ τακτική αυτοεξέταση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των αρχικών σημαδιών του καρκίνου του δέρματος, επιτρέποντας την έναρξη θεραπείας όταν ο καρκίνος είναι στο αρχικό στάδιο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας σημειώνει ότι θα πρέπει να ψάχνετε για οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα σας, ειδικά για μόρφωμα που αλλάζει σχήμα ή εμφάνιση

Θα πρέπει να ψάξετε για οποιονδήποτε σπίλο ή σημάδι εκ γενετής που μοιάζει ασύμμετρο, αλλάζει χρώμα ή μέγεθος, πονάει ή ματώνει.

Η Ακαδημία συνιστά τον παρακάτω τρόπο αυτοέλεγχου του δέρματος:

  • Κοιτώντας σε καθρέφτη, ελέγξτε το μπροστινό και πίσω μέρος του σώματος και στη συνέχεια σηκώστε τα χέρια σας για να επιθεωρήστε και τα πλαϊνά του.
  • Λυγίστε τους αγκώνες και εξετάστε όλο το μήκος των χεριών και παλαμών. Ελέγξτε το μπροστινό και το πίσω μέρος των ποδιών σας, το πάνω και κάτω μέρος της πατούσας, καθώς και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.
  • Χρησιμοποιώντας καθρέφτη χειρός εξετάστε το πίσω μέρος του λαιμού και του κεφαλιού σας. Μετακινήστε τα μαλλιά για να εξετάσετε το κεφάλι σας.
  • Χρησιμοποιείστε καθρέφτη χειρός και ελέγξτε επίσης την πλάτη και τους γλουτούς.
  •  

Πηγές: Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας & iatronet.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr