cleaner_ultra_silencer_500

Τι ηλεκτρική σκούπα ν’ αγοράσετε

20 Μαρτίου 201010:23

cleaner_ultra_silencer_500Μπορεί να σας φαίνεται πολύ απλό πράγμα, το να διαλέξετε και να αγοράσετε μια ηλεκτρική σκούπα, όμως υπάρχουν μια σειρά παράγοντες

που εκείνη τη στιγμή συνήθως δεν τους σκεπτόμαστε και εκ των υστέρων βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, το μέγεθος του σπιτιού καθώς επίσης και η μορφολογία του, είναι ένας βασικός παράγοντας, όπως επίσης ο τρόπος ζωής που έχουμε και οι καθημερινές μας συνήθειες.

Ας δούμε λοιπόν μαζί, ποια είναι αυτά τα κριτήρια που θα μας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή, για την ηλεκτρική σκούπα που θέλουμε να αγοράσουμε.

Αξιολογήστε τις ανάγκες σας

Ζείτε σε ένα μεγάλο σπίτι ή σε ένα studio;  Έχετε κάποιο κατοικίδιο ζώο που ζει μαζί σας μέσα στο σπίτι ή έχετε παιδιά στην οικογένειά σας;

Η απάντηση σ΄αυτές τις απλές ερωτήσεις, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για το είδος της σκούπας και το μέγεθος – δηλαδή τη δύναμη (σε watt) του μοτέρ – που χρειάζεστε.

Επιπλέον θα πρέπει να εξετάσετε, πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σας σκούπα.

Όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε, τόσο μικρότερη θα είναι και η διάρκεια της ζωής της, εάν δεν έχει τις προδιαγραφές για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σας. 

Κάνετε μια προσεκτική έρευνα

 Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν πάρα πολλές ηλεκτρικές σκούπες στην αγορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες τους είναι καλές.

Μπορείτε κατ’ αρχήν να ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο και να δείτε κριτικές για τα διάφορα μοντέλα.

Συνήθως οι γνωστές μεγάλες εταιρίες, που έχουν παράδοση στα σκεύη οικιακής χρίσης, είναι μια ασφαλής επιλογή.

Θα πρέπει εδώ να ρωτήσετε ποια εταιρία δίνει καλύτερη εγγύηση και για πόσα χρόνια, καθώς επίσης και να δείτε ποια εταιρία σας εξασφαλίζει καλύτερο service σε περίπτωση βλάβης της σκούπας σας.

Κάντε της ένα “test drive”

Δεν είναι αρκετό να σας αρέσει το χρώμα της, να έχει ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά και να την εκθειάζει η κατά τ’ άλλα ευγενέστατη πωλήτρια του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών που επισκεφτήκατε.

Θα πρέπει και να την δοκιμάσετε, πριν αποφασίσετε την αγορά της.

Σκεφθείτε τον όγκο της και τον χώρο που θα την αποθηκεύετε καθώς επίσης και το βάρος της, γιατί αν το σπίτι σας για παράδειγμα είναι μεζονέτα, δεν θα πρέπει να κινδυνεύετε να σας πέσει κανένα νεφρό…, κάθε φορά που θα πρέπει να την μεταφέρετε.

Ο θόρυβος του μοτέρ, είναι κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξετε, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων, ειδικά εάν έχετε μωρό στην οικογένεια.

Εξετάστε τα αξεσουάρ της

Πριν αποφασίσετε για κάποιο μοντέλο, θα πρέπει να κοιτάξετε τα αξεσουάρ από τα οποία συνοδεύεται.

Για παράδειγμα, έχει καλή βούρτσα για τον καθαρισμό των χαλιών ή έχει καλό ανταλλακτικό για τον καθαρισμό των γωνιών και των μικρών επιφανειών, ο σωλήνας της είναι στο μάκρος που σας εξυπηρετεί ;

Όλα αυτά φαίνονται αυτονόητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τα αντιμετωπίζουν με την ίδια λογική.

Γι’ αυτό ελέγξτε τα, πριν αποφασίσετε.

Σχέση τιμής και ποιότητας

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στις ηλεκτρικές μας συσκευές, η υψηλή τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εξασφαλίζει και άριστη ποιότητα.

Μπορεί κάποιες σκούπες που θα δείτε στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, να έχουν εξαιρετικά “trendy” εμφάνιση, που ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μια «παχουλή» τιμή, χωρίς να προσφέρει όλα αυτά που στην ουσία χρειάζεστε.

Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή η ηλεκτρική σας σκούπα δεν θα είναι ένα «διακοσμητικό αξεσουάρ» στο σπίτι σας, φροντίστε να κάνετε την σωστότερη επιλογή.

Πηγή:femail.gr
 

 

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr