nomarxia

Στους Δήμους οι περισσότερες αρμοδιότητες των Νομαρχιών

20 Μαρτίου 201002:37

NOMARXIAΣτους νέους δήμους μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των νομαρχιών που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ενώ έκανε λόγο για εξασφαλισμένους πόρους. Στους νέους δήμους μεταφέρονται οι αρμοδιότητες τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών προσδιόρισε ως εξής: 

Οι πολεοδομίες μεταφέρονται στους κατά τόπους Δήμους που ενισχύονται από το κατά τόπους προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ σε όσους δεν υπάρχει Πολεοδομία σε Λειτουργία, θα ενισχυθεί από τις ήδη υπάρχουσες.

 Οι υπηρεσίες Πρόνοιας καθώς,  οι αρμοδιότητες έκδοσης αδειών βρεφονηπιακών σταθμών και οι υπηρεσίες υγιεινής και δημόσιας υγείας μεταφέρονται επίσης στους νέους Δήμους που θα προκύψουν. Στο επίπεδο της Παιδείας οι Δήμοι αναλαμβάνουν πλέον την πλήρη αρμοδιότητα για την ανέγερση των σχολικών κτιρίων και τη μεταφορά πιστώσεων συντήρησης καθώς επίσης και τη μεταφορά των μαθητών.

 Όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον καθορισμό των όρων διεξαγωγής του Εμπορίου όπως και ο πλήρης έλεγχος των λαϊκών αγορών θα ασκείται από τους Δήμους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν έργα τεχνικής υποδομής τοπικής σημασίας που αφορούν στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, και αλιεία τις έγγιες βελτιώσεις. Τέλος, μεταξύ άλλων, περιέρχονται στους ΟΤΑ Α Βαθμού αρμοδιότητες για τις αστικές συγκοινωνίες τοπικού επιπέδου, για το Κτημτολόγιο ενώ υπό συζήτηση είναι το θέμα των απορριμμάτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr