parking

Παγώνει η παραχώρηση του Πάρκινγκ. Δεν απάντησε για Καλαϊτζή ο Δήμαρχος

17 Μαρτίου 201011:07

parkingΤην αναστολή των διαδικασιών για την παραχώρηση του Δημοτικού Πάρκινγκ σε ιδιώτη έκανε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερώτηση των «Πολιτών για την Ξάνθη» για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και το πόρισμα της επιτροπής που έχει συστηθεί.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε ότι λόγω της παράτασης που έχει δοθεί μέχρι το τέλος του έτους, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων με το ισχύον καθεστώς – γεγονός που δεν αλλάζει το καθεστώς και στο πάρκινγκ- αλλά και εξαιτίας των αλλαγών που πρόκειται να επιφέρει το σχέδιο Καλλικράτης παγώνει τουλάχιστον για το τρέχον έτος η παραχώρηση.

Παρόλα αυτά ο Νίκος Ανταμπούφης επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μια απόφαση που η δημοτική αρχή πάγωσε χωρίς να επανέλθει ως θέμα στο σώμα, το οποίος θα έπρε να την έχει τροποποιήσει. Πάντως εξέφρασε και πάλι τον προβληματισμό για τους λογους που ο Δήμος επιθυμεί να παραχωρήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Δεν απάντησε ο Δήμαρχο για Θ. Καλαϊτζή

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η συζήτηση στα θέματα που τέθηκαν από τη μειζόντα αντιπολίτευση καθώς ο Δήμαρχος Ξάνθης έκανε χρήση του δικαιώματός του να μην απαντήσει επί της ουσίας του κειμένου των ερωτήσεων που υποβλήθηκαν και επιφυλάχθηκε να παράσχει στοιχεία σε επόμενη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. Το θέμα αφορούσε στους λόγους που παραμένει ο Θεολόγος Καλαϊτζής στα Διοικητικά συμβούλια της ΕΑΠΑΞ και της ΕΤΕΝΕΞ που έχει συζητηθεί αρκετά και η αντίδραση του Δημάρχου προκάλεσε ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια από τους «Πολίτες για την αλλαγή» και ένταση, καθώς οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανα ότι η στάση του Δημάρχου των εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Τέλος συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης και το θέμα των συνθηκών στο Αμοιρίδειο, με το Νίκο Παπαδόπουλο να επισημαίνει  ότι υπάρχουν προβλήματα φθοράς στα γήπεδα αλλά το δημοσίευμα που επικαλέστηκε η αντιπολίτευση κρίνεται υπερβολικό, καθώς σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η ακεραιότητα των αθλητών. Για τα οικονομικά στοιχεία της συντήρησης των γηπέδων του Δήμου, θα υπάρξει ενημέρωση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr