dioti_syriza

Ηρώ Διώτη από την Ξάνθη: Η κρίση έχει στον πυρήνα το κέρδος

16 Μαρτίου 201001:45

dioti_syrizaΗ Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη ήταν η κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα.

 Η νεαρή βουλευτής μίλησε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρα στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Ξανθίππειο με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις στη μέγγενη της οικονομικής κρίσης» . Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κρίση που βιώνουμε έχει κοινό πυρήνα το κέρδος ενώ ανέφερε ότι τα πρόσφατα μέτρα αναμένεται να πλήξουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν ευθύνονται για την κρίση.

 Σύμφωνα με την Ηρώ Διώτη η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί με κάθε αφορμή το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο για να περιγράψει την κατάσταση στη χώρα. «Πρόκειται για Πληθυντικό της συνενοχής τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι για την σημερινή κατάσταση οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνες είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν την κρίση, επαναλαμβάνοντας την γνωστή θέση ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν όσοι την δημιούργησαν.

 Παράλληλα ανέφερε ότι μετά την τελευταία δέσμη μέτρων επιμένουν να μην πληρώνουν το παραμικρό οι Τράπεζες, να μην φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία παρά τα διάφορα τεχνάσματα, να μην πληρώουν οι Off shore εταιρίες, να αγνοείται η Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία ενώ ταυτόχρονα δαπανώνται τεράστια ποσά, που ο κόσμος εισφέρει με τις περικοπές των μισθών, για να γίνουν νέες αμυντικές δαπάνες σε φρεγάτες και Eurofighter.

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει αυξηθεί κατά δύο μονάδες, ενώ η πραγματική αναμένεται στο τέλος του χρόνου να έχει φτάσει στο 20%, δηλαδή σε 1 εκατ. ανέργους., Τέλος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους αγρότες και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγροτική παραγωγή αλλά και στους μικρομεσαίους που «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, αλλά έχουν διαλυθεί από τον ανταγωνισμό».

Ν. Καλιαμπάκας – Μ. Λουκοπούλου

Πριν από την κεντρική ομιλία η εκπαιδευτικός Μ. Λουκοπούλου έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των εργασιακών ζητημάτων που αφορούν στο δημόσιο τομέα καθώς και τον κλάδο των εκπαιδευτικών ενώ ο Γραμματέας Ν. Καλιαμπάκας αναφέρθηκε στο άσχημο τοπίο που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, αναφερόμενο στη διακοπή της Diana, τις απολύσεις της Groupal – τους εργαζόμενους της οποία συναντά η βουλευτής- το 2% που ισχύσει στα Πλαστικά Θράκης καθώς επίσης και στις πληροφορίες που θέλουν δυσμενείς εξελίξεις το επόμενο διάστημα στη ΣΕΚΑΠ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr